Boek ons

Het beste van 2019

12-01-2020

Traditiegetrouw beginnen we het nieuwe jaar met een klein beetje terugkijken. Onze redactie is wederom de statistieken ingedoken om uit te zoeken welke spreuken en verhalen het beste van 2019 waren. Welke werden het vaakst gedeeld, het meest geliket en welke waren voer voor de interessantste discussies? De afgelopen dagen hebben we deze spreuken en verhalen al met jullie gedeeld via Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram en onze Omdenker van vandaag nieuwsbrief. Hieronder vind je het overzicht om nog een keer na te genieten van het beste van 2019. En dan is het nu echt tijd om vooruit te kijken. In 2020 ontvangen we weer heel graag al jullie inspirerende spreuken en prachtige omdenkverhalen, dus deel ze vooral met ons!

Omdenkspreuken

  1. Werkende moeder zijn in deze maatschappij is niet makkelijk. Je moet namelijk moeder zijn alsof je niet werkt en werken alsof je geen moeder bent. (Elize Mees)
  2. We zouden levensjaren 'levels' moeten noemen. "Ik zit op level 84" klinkt veel toffer dan gewoon "oud" zijn. (Via BrightVibes)
  3. Neem het leven niet te serieus. Je overleeft het toch niet. (Elbert Hubbard)
  4. Ik leg de lat lekker hoog. Dan kan ik er makkelijker onderdoor.
  5. Als je altijd maar normaal doet, zul je nooit weten hoe geweldig je kunt zijn. (Maya Angelou)
  6. Als je een kind al honderd keer iets hebt uitgelegd en hij snapt het nog niet, dan is niet het kind de langzame leerling.
  7. Om te kunnen zeggen dat je af en toe onzeker bent, heb je zelfvertrouwen nodig.
  8. Als je vindt dat iemand te weinig praat, moet je zelf je mond eens houden.
  9. Om ergens te komen moet je eerst besluiten niet te blijven waar je nu bent.
  10. Manager: Dus jullie vinden dat er slecht gecommuniceerd wordt? Waarom weet ik daar niks van?

Omdenkverhalen

#10 - Dolende mensen met dementie

Dwaalgedrag onder dementerende ouderen is iets wat vaak voorkomt in verzorgingstehuizen. In woon- en zorgcentrum Hestia in Wemmel en bij TrueDoors pakken ze dit op een creatieve manier aan!

#9 - "Mislukte" videoclip

De Noorse zangeres Sigrid zou een videoclip opnemen, maar alles ging mis. Haar vlucht had vertraging dus ze was zelf niet bij de opnames, ze kregen ruzie met boswachters, ze werden aangehouden door de politie en het stormde keihard. Toch zetten ze door en ze besluiten dat regisseur Max de plek van Sigrid maar in moet nemen. Het resultaat is een videoclip die zonder al deze tegenslag nooit zo briljant zou zijn.

#8 - Politiebureau of hotel?

Politiebureau Arnhem-Noord is bestookt met reviews op Google waarin ‘bezoekers’ even duidelijk hebben gemaakt wat zij vonden van dit 'hotel'. Lees de creatieve reviews en de hilarische reactie van de politie.

#7 - Eilandjescultuur? Goed zo!

Omdenkcoach Sanne kreeg iemand op bezoek die van haar leidinggevende "iets aan de eilandjescultuur" moest doen. Puur door goed waar te nemen en het probleem te ontleden, wist Sanne het te laten verdampen.

# 6 - Liever lopen dan wachten

Het vliegveld van Houston was druk bezig met innovatie, dachten ze. De tijd die ze nodig hadden om bagage naar de bagagebanden te krijgen, wisten ze terug te brengen naar slechts negen minuten. Toch bleven de klachten maar komen. Toen deden ze iets onverwachts...

#5 - Alledaags omdenken: gebonk

Erwin ergert zich kapot aan een irritant geluid bij de buren. Als hij verhaal gaat halen, ontdekt hij waar het geluid vandaan komt en verandert alles. Een verhaal over hoe de feiten kennen een probleem kan laten verdwijnen:.

#4 - Winkeldief in de val gelokt

Bestolen worden is als ondernemer verschrikkelijk. Maar sommige creatieve geesten weten zo'n onfortuinlijke gebeurtenis om te buigen naar iets leuks. Bij vloerenzaak Bebo Parket in Vriezenveen hadden ze onlangs de grootste lol met de dief van een decoupeerzaag.

#3 - Muizen in de bakkerij

Als deze Vlaamse bakker op een wel heel bijzondere manier wordt aangevallen door een boze buurman, reageert hij met humor en toont zich een vindingrijke ondernemer.

#2 - ProRail denkt onderwijsstaking om

Op vrijdag 15 maart 2019 organiseerden de onderwijsvakbonden een landelijke staking. De kinderen konden dus niet naar school en veel ouders zaten met een probleem. Een medewerkster van ProRail zag mogelijkheden en organiseerde een bijzonder evenement.

#1 - Undercover

In het centrum van Amsterdam fietst een man midden op de trambaan. Als een agent hem staande houdt, blijkt hij lichtelijk in de war. Maar deze agent weet de situatie op een zeer creatieve manier op te lossen.

0 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Nelleke Poorthuis
12-01-2020

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

De beste plek om monsters te vinden is niet onder je bed, maar in je hoofd.