Omdenken Podcast

Het eerste seizoen van de Omdenken Podcast is volledig beschikbaar! Luister nu naar de openhartige gesprekken die Berthold Gunster voerde met mensen over hun problemen. Alle 12 afleveringen van het eerste seizoen staan nu online en zijn allemaal terug te luisteren. Ondertussen werken wij hard aan seizoen 2, waar je je overigens ook nog voor op kunt geven. Daarover lees je hieronder meer.

Huh? Wat is een podcast?

Een podcast is niets meer dan iets met alleen geluid dat je kunt beluisteren op een moment dat het jou uitkomt. Netflix, maar dan voor audio zeg maar. Het woord is een mix van het Engelse woord voor uitzenden, broadcasten, en de iPod van Apple die het ooit als eerste mogelijk maakte om geluidsbestanden overal mee naar toe te nemen.

Hoe kan ik luisteren?

Er zijn verschillende manieren om naar de Omdenken Podcast te luisteren. Hier op deze website verschijnen ze allemaal. Scroll naar onderen en klik door naar de aflevering die jij wilt horen.

Heb je een iPhone? Ga dan naar de App Store en download de app Podcasts. Klik onderin op ‘Zoek’, zoek op ‘Omdenken', klik op ons logo en vervolgens op de paarse abonneerknop. Iedere nieuwe aflevering verschijnt nu automatisch in deze app.

Heb je een Android telefoon? Ga dan naar de Google Play Store en download de Google Podcasts app. Zoek op 'Omdenken', klik op ons logo en vervolgens op de abonneerknop. Ook dan kun je iedere nieuwe aflevering in deze app beluisteren.

Heb je Spotify? Ideaal! Zoek in de Spotify app op 'Omdenken' en je vindt onze podcast. Of klik hier.

Liever via RSS? Kan ook!

Kom je er niet uit? Mail ons en we helpen je!

In deze aflevering hoor je van acht deelnemers hoe zij het gesprek met Berthold ervaren hebben.

Bonusaflevering - Hoe is het nu met ze?

Na het grote succes van seizoen 1 kregen we heel vaak de vraag: hoe is het nu met ze? Wat vonden de deelnemers van het gesprek? Hadden ze iets aan het advies van Berthold? Daarom hebben we aan alle deelnemers gevraagd om ons te laten weten hoe het nu met ze gaat en hoe ze het gesprek met Berthold ervaren hebben. Acht mensen waren zo lief om voor ons een boodschap in te spreken dus die ga je horen in deze bonusaflevering. Heb je de rest van de afleveringen nog niet geluisterd? Ga dat dan eerst doen! Anders begrijp je er echt helemaal niets van. Klik hier om te luisteren of zoek de aflevering in jouw favoriete podcast app op je telefoon. Luister de bonusaflevering van de Omdenken Podcast.

Het lijkt wel een verslaving...

Aflevering 12 - Hele nacht tv kijken

Dit is alweer de laatste aflevering van het eerste seizoen van de Omdenken Podcast. Berthold gaat in gesprek met Nicole die er van baalt dat ze de hele nacht tv kijkt en niet genoeg slaapt... Klik hier om te luisteren of zoek de aflevering in jouw favoriete podcast app op je telefoon. Luister aflevering 12 van de Omdenken Podcast.

Ik wil graag minder afhankelijk zijn van anderen, ik denk dat daar de kern zit.

Aflevering 11 - Mijn leven is een rommeltje

In deze aflevering gaat Berthold in gesprek met Paul, die zegt dat zijn leven op dit moment een rommeltje is. Bijna alles is op dit moment onzeker en onduidelijk... Klik hier om te luisteren of zoek de aflevering in jouw favoriete podcast app op je telefoon. Luister aflevering 11 van de Omdenken Podcast.

Ik hoor bij de mensen die nooit op tijd naar huis gaan en in het weekend doorwerken.

Aflevering 10 - Wees eens gedreven!

In deze aflevering gaat Berthold in gesprek met Marjolijn, die er op haar werk tegenaan loopt dat niet al haar collega's zo gedreven zijn als zij. Dit verschil levert spanningen op en daar wil ze graag mee om leren gaan. Klik hier om te luisteren of zoek de aflevering in jouw favoriete podcast app op je telefoon. Luister aflevering 10 van de Omdenken Podcast.

Ik kom uit een Italiaans gezin waarin eten het belangrijkste op de wereld is, maar ik kan niet koken!

Aflevering 9 - Ik kan niet koken

In deze aflevering gaat Berthold in gesprek met Anna-Maria, die zegt dat zij niet kan koken. Dat klinkt als een futiel probleem, maar tijdens het gesprek komen we erachter dat ze dankzij haar gebrekkige kookkunsten een hele rits aan problemen heeft. Klik hier om te luisteren of zoek de aflevering in jouw favoriete podcast app op je telefoon. Luister aflevering 9 van de Omdenken Podcast.

Ik betaal voor iets dat ik niet krijg en krijg dus geen waar voor mijn geld.

Aflevering 8 - Drukte in de trein

In deze aflevering gaat Berthold in gesprek met Karen, die zich kapot ergert aan drukte in de trein. Ze reist iedere dag van huis naar werk en weer terug en het is regelmatig zo druk dat ze niet meer mee kan of hutjemutje moet staan. Klik hier om te luisteren of zoek de aflevering in jouw favoriete podcast app op je telefoon. Luister aflevering 8 van de Omdenken Podcast.

Op het moment dat ik denk: ik bind me aan iemand... dan krijg ik het gevoel dat ik stik!

Aflevering 7 - Ongewenst single

In deze aflevering gaat Berthold in gesprek met Xander, die op dit moment single is, maar daar graag verandering in wil brengen. Hoewel hij een aantal serieuze relaties heeft gehad, is het hem nog niet gelukt om een maatje te vinden. Klik hier om te luisteren of zoek de aflevering in jouw favoriete podcast app op je telefoon. Luister aflevering 7 van de Omdenken Podcast.

Ik heb een operatie gehad die eigenlijk 6 uur zou duren, maar die duurde 20 uur...

Aflevering 6 - Zeeën van tijd

In deze aflevering gaat Berthold in gesprek met Esther, die vertelt dat ze zeeën van tijd heeft en dat als een probleem ziet. Ze heeft een heftige operatie achter de rug en is nu 100% afgekeurd. Toch kan ze niet zonder schuldgevoel genieten van haar vrije tijd. Klik hier om te luisteren of zoek de aflevering in jouw favoriete podcast app op je telefoon. Luister aflevering 6 van de Omdenken Podcast.

Ik wil ons niet zien als losers...

Aflevering 5 - Verwachtingen

In deze aflevering gaat Berthold in gesprek met Eva-Linde, die vooral heel veel verwachtingen heeft van anderen. Niemand voldoet aan haar eisen. Haar broertje niet, haar klasgenoten niet, haar vrienden niet. Ze wordt er zelf ook helemaal gek van. Maar ligt dat aan hen? Of aan haar... Klik hier om te luisteren of zoek de aflevering in jouw favoriete podcast app op je telefoon. Luister aflevering 5 van de Omdenken Podcast.

Het is me nog steeds niet duidelijk wat nou de reden is dat ik ontslagen ben...

Aflevering 4 - Ontslagen?

In deze aflevering gaat Berthold in gesprek met Bert, die heel wat meegemaakt heeft met zijn werkgever. Zijn vrouw is ontslagen en zelf ligt hij al maanden met zijn werkgever in de clinch. Wat nu? Hoe pak je zo'n ingewikkeld conflict aan? Klik hier om te luisteren of zoek de aflevering in jouw favoriete podcast app op je telefoon. Luister aflevering 4 van de Omdenken Podcast.

Dan sta ik daar straks op de begrafenis van mijn moeder... Wat ga ik dan zeggen?

Aflevering 3 - Emotionele chantage

In deze aflevering gaat Berthold in gesprek met Margreet, over de problematische relatie die zij heeft met haar moeder. Hoe ga je om met lastig gedrag van anderen? En dan vooral van mensen die nou eenmaal in je leven voorkomen zoals je moeder. Klik hier om te luisteren of zoek de aflevering in jouw favoriete podcast app op je telefoon. Luister aflevering 3 van de Omdenken Podcast.

Als ik het iemand anders zie doen en het gaat hem makkelijk af, denk ik: dat gaat mij nooit lukken...

Aflevering 2 - Jezelf verkopen

In deze aflevering gaat Berthold in gesprek met Tim, die het heel lastig vindt om zichzelf te verkopen. Hoe schrijf je nou een goede motivatiebrief? Het solliciteren lukt hem tot nu toe nog niet zo goed. Ligt dat aan die brief? Of speelt er nog wat anders bij Tim? Klik hier om te luisteren of zoek de aflevering in jouw favoriete podcast app op je telefoon. Luister aflevering 2 van de Omdenken Podcast.

Dat is wat ik wil, daarom zit ik hier: ik wil daar mee stoppen!

Aflevering 1 - Gedoe omarmen

In deze aflevering gaat Berthold in gesprek met Karin, die het moeilijk heeft met het lastige gedrag van haar dochter. Ze lijkt haar dochter maar niet te begrijpen, hoe hard ze haar best ook doet. En wellicht zit daar nou juist wel het probleem. Klik hier om te luisteren of zoek de aflevering in jouw favoriete podcast app op je telefoon. Luister aflevering 1 van de Omdenken Podcast.

Zelf in gesprek met Berthold?

Wil je zelf een keer in deze podcast in gesprek met Berthold? Dat kan! We zijn op dit moment druk bezig met het monteren van het tweede seizoen. Maar wie weet maken we wel een derde? Of een vierde? De mogelijkheden zijn eindeloos en we vinden het altijd leuk om van jullie te horen. Dus vul dit formulier in en je hoort zo snel mogelijk iets van ons. (Kan dus wel even duren, omdat we op dit moment geen nieuwe opnamedagen gepland hebben.) Dank je wel!