De mensen

Ontmoet de mensen achter Omdenken. Het team dat vanaf het kantoor aan de Oudegracht in Utrecht de toko draaiende houdt. De trainers: de mannen en vrouwen die iedere dag door het hele land workshops en shows verzorgen. De acteurs: de onmisbare mannen die iedere dag onze trainers vergezellen tijdens de shows en workshops. En de technici: de mannen die iedere dag zorgen dat onze trainers en acteurs ook daadwerkelijk te zien en te horen zijn.

Het team achter Omdenken

×

Annemargreet Dwarshuis

Zakelijk directeur

Annemargreet is zakelijk directeur van Omdenken. Na de Akademie voor Expressie studeerde zij Pedagogiek van de Kunstzinnige Vorming. Zij werkte als dramadocent, regisseur, PR- en marketingmanager, en werkte als leidinggevende en directeur bij diverse kunst-culturele instellingen en non-profit organisaties. Ze is (mede) verantwoordelijk voor de strategie en de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

×

Johannette van Zoelen

Johannette van Zoelen werkt sinds 2006 bij Omdenken. Na werkzaam te zijn geweest in de kunstsector en het bedrijfsleven, is zij bij Omdenken nu verantwoordelijk voor alle bijzondere projecten. Als je ons belt, zou het zomaar kunnen dat zij je met haar zoetgevooisde stemgeluid verder helpt en veel voor je kan regelen.

×

Felicitas Hummelman

Financiële administratie

Felicitas Hummelman bestempelt zichzelf graag als een creatieve boekhouder. Dit moet niet letterlijk worden opgevat. Keramische vormgeving is een van haar hobby’s. Ze versterkt het Omdenken team sinds 2010.

×

Jeroen Callaars

Jeroen Callaars werkt sinds 2016 bij Omdenken en is deel van het altijd vrolijke salesteam en is daarnaast verantwoordelijk voor de goede sfeer. Grote kans dat je hem aan de telefoon krijgt als je even belt! Na het afronden van zijn studie aan de Schrijfopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in 2013, is hij bezig met het schrijven voor verschillende klussen in de theaterwereld.

×

Jan Gunster

Vormgever

Jan Gunster werkt sinds 2011 bij Omdenken. Hij studeerde Concept Design in Enschede. Als ontwerper is hij verantwoordelijk voor alle vormgeving en denkt hij mee over nieuwe producten en trainingen. In zijn vrije tijd kun je hem op een snow- of surfboard vinden.

×

Nelleke Poorthuis

Hoofd communicatie

Nelleke Poorthuis werkt sinds 2013 bij Omdenken en is verantwoordelijk voor alle communicatie. Ze studeerde communicatiewetenschap en bleef plakken aan de universiteit om daar les te geven. Ze "doet" ook de social media kanalen en vormt samen met Sabine en Diede de redactie van deze website. In haar vrije tijd staat ze regelmatig in het theater met Utrechtse theatervereniging Intra Mintra, maakte ze onder de naam Hartje Utrecht foto's van haar lievelingsstad en kletst ze iedereen de oren van de kop in de Wie is de Mol? podcast Trust Nobody.

×

Bibeche van Zoelen

Duizendpoot

Bibeche van Zoelen werkt sinds 2018 bij Omdenken en is werkzaam voor veel verschillende afdelingen binnen Omdenken, maar voornamelijk als office manager. Van het mee bedenken van een pop-up store tot aan het versieren van de kerstboom. Ondertussen ondersteunt ze het sales team en denkt ze mee over nieuwe mogelijkheden binnen Omdenken. Een ware duizendpoot.

×

Diede Wieman

Communicatie & social media

Sinds april 2021 doet Diede samen met Nelleke de communicatie, social media en redactie van deze website. Daarnaast heeft ze een kleine side hustle in de productie van de Omdenken theatershows. Ze studeerde in 2016 af als psycholoog. En hoewel ze haar psycholanalyses buiten werk nog steeds graag op mensen loslaat, is ze blij dat ze bij Omdenken haar creatieve en organisatorische kanten kwijt kan. Buiten werk is ze hardlopend te vinden in het prachtige Utreg of staat ze op de squashbaan of een festival. Thuis is ze meestal diep verzonken in haar piano, muziek en boeken. Het gelukkigst is ze bij live muziek, natuur en vrienden.

×

Guido Hoogeboom

Begin 2017 startte Guido als stagiair bij Omdenken. Hij studeerde Communicatie op NHL Stenden te Leeuwarden en kreeg van ons een 10 voor zijn onderzoek! Daarna begon hij aan de archivering van alle Omdenkverhalen en inmiddels werkt hij als editor aan de Omdenken podcast. Sinds juli 2019 werkt hij als zelfstandige aan verschillende creatieve projecten en evenementen. In zijn vrije tijd speelt hij graag muziek en houdt hij zich bezig met filosofie en technologie. Hij is altijd op zoek naar nieuwe manieren om betekenis te creëren in de chaos van het leven.

×

Beer Gunster

Van alle markten thuis

Beer Gunster werkt sinds 2016 bij Omdenken. Als je een van onze theatershows bezoekt kom je hem vast tegen in de foyer, waar hij onze boeken en hebbedingen verkoopt. Aan het einde van de avond brengt hij Berthold veilig thuis. Daarnaast geeft hij met enige regelmaat op scholen gastlessen over Omdenken en assisteert hij Sanne en Catharina bij de Training Omdenken. Ook helpt Beer ons op kantoor als vliegende keep met van alles en nog wat.

×

Daya van Zoelen

Kantoorhond

Onze kleinste medewerker trippelt regelmatig door het Omdenken kantoor. Zoals je ziet helpt ze fantastisch met het inpakken van de pakketjes die via onze webwinkel worden besteld. Daya is het gelukkigst als ze tijdens de lunch over de werf mag rennen met een stok.

×

Guus Callaars

Kantoorhond de Tweede

Guus is er bijna elke dag en is verantwoordelijk voor de goede sfeer. Altijd vrolijk, altijd blij als je er bent. Hij blaft soms naar de postbode, waarom weet hij zelf ook niet.

De trainers van Omdenken

×

Berthold Gunster

Grondlegger

Berthold Gunster is de grondlegger van het Omdenken. Hij volgde het Gymnasium in Apeldoorn en de Akademie voor Expressie Utrecht. Daarna werkte hij als regisseur en schrijver bij diverse theatergezelschappen. Naast projecten in Nederland creëerde hij Not Your Mama`s Bustour met daklozen in Chicago en Why Is Stas Addicted in de Oekraine.

×

Daniel Koopmans

Trainer

Daniel Koopmans is sinds 2006 trainer bij Omdenken. Hij studeerde aan de theateracademie Arnhem, werd tweede op het Amsterdams Kleinkunstfestival en speelde bij diverse jeugdtheatergezelschappen. Zijn voorstellingen speelden op onder andere Oerol en Over het IJ. Tegenwoordig speelt hij af en toe rolletjes in tv-producties en staat hij ’s avonds in de theaters met zijn Improcomedy-groep Op Sterk Water.

×

Catharina Haverkamp

Trainer

Catharina Haverkamp is sinds 2013 trainer bij Omdenken. Zij studeerde aan de toneelschool Arnhem en speelde tien jaar in het kleine zalen circuit, daarna meer in tv- en filmproducties. Ze was onder andere te zien in Mijn dochter en ik, De gelukkige huisvrouw, De 4 van Westwijk, Loenatik, Te Gek! en Circus Noël. Catharina is ook encouragingtrainer en individualpsychologisch counselor. Ze woont in Amsterdam, is getrouwd met Kees en ze hebben 4 kinderen, in de leeftijd van 13 tot 21 jaar. Met haar persoonlijke opvoedervaringen en met humor, geeft ze ook de eendaagse Training Omdenken voor ouders en opvoeders.

×

Dave Mangene

Trainer

Dave Mangene is geboren in de Verenigde Staten en verhuisde op zijn 23ste naar Nederland. De afgelopen 22 jaar gaf hij Engelse les, eerst bij de ‘Nonnen van Vught’, later vanuit zijn eigen bedrijf ‘House of English’. Dave is in de zomer van 2015 als trainer bij Omdenken komen werken. Daarnaast is hij muzikant, blogger en vader van twee jongens.

×

Pepijn Lagerwey

Trainer

Pepijn Lagerwey studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag voor dirigent, componist, altviolist en pianist. In 2004 studeerde hij af als Kunstmanager aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij is directeur van lichte koororganisatie BALK en werkzaam als dirigent, arrangeur, pianist, projectmanager en sinds 2008 als trainer bij Omdenken.

×

Sanne van Arnhem

Trainer

Sanne van Arnhem is sinds 2014 trainer en Omdenkcoach bij Omdenken. Zij studeerde communicatie, coaching en training en ontwikkelde opleidingen en trainingsprogramma’s voor diverse organisaties. Voor een wetenschappelijk onderzoek naar Omdenkcoaching heeft Sanne in korte tijd meer dan 50 mensen gecoacht, waarbij de deelnemers een significant verschil merkten rondom het probleem waarvoor zij op gesprek kwamen. Sanne gebruikte ooit het gegeven dat zij door een rugprobleem niet kon lopen als kans om een boekenreeks voor het basisonderwijs te schrijven waardoor bewegingslessen zittend kunnen worden gegeven door meesters en juffen die niet kunnen dansen. Haar motto: als jij verandert, verandert alles. Wil jij door Sanne gecoacht worden? Mail haar via sanne@omdenken.nl

De acteurs van Omdenken

×

Joop Bonekamp

Acteur

Joop Bonekamp studeerde in 1999 af als Componist Lichte Muziek aan het Conservatorium Groningen. Hierna volgde hij de acteeropleiding De Trap in Amsterdam. Na zijn afstuderen in 2005 werkte hij als acteur en muzikant voor theater, tv en film en gaf muziekles aan tbs-patiënten in de Bijlmerbajes. De laatste jaren richt hij zich volledig op het trainingsacteren, met zo hier en daar nog een muzikaal uitstapje. Joop versterkt het Omdenken Team sinds 2008 als acteur.

×

Dion Vincken

Acteur

Dion Vincken startte na de theaterschool zijn loopbaan als acteur en choreograaf. Hij werkte mee aan vele klassiekers en speelde de afgelopen acht jaar voor de Parade, drie keer op Oerol en voor het Boulevard festival en werkte verder bij gezelschappen als Opium voor het volk, Matzer en Stella Den Haag. Bij Omdenken is hij sinds 2009 actief als acteur en is hij langzaam zijn titel Het best bewaarde geheim van Nederland aan het kwijtraken! Misschien heb je hem al zien schitteren in onze theatershow 'Lastige kinderen? Heb jij even geluk'?

×

Chris King Perryman

Acteur

Chris King Perryman is sinds 2009 verbonden aan Omdenken als acteur. Hij studeerde in 2003 af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en werd in 2005 medeoprichter van het comedygezelschap Brokstukken. Hiermee haalde hij de finale van het Leids Cabaret Festival en won hij de Cabaret Award in 2006 en 2010. Chris is regelmatig te zien in de Nederlandse theaters en op televisie en werkt daarnaast ook als stemacteur.

×

Rens van de Rijdt

Acteur

Rens van de Rijdt studeerde in 2009 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Tilburg en is sindsdien werkzaam als acteur bij gezelschappen als Matzer en TG PlayBack. In 2014 was hij medeoprichter van jeugdtheatergezelschap Koekepeer Theater. Rens is trainer en trainingsacteur en ontwikkelt ook communicatietrainingen die hij tevens uitvoert als trainer. In zijn vrije tijd kun je hem vinden in een ver, bij voorkeur warm land. Sinds 2016 is Rens verbonden aan Omdenken als acteur.

×

Klaas Postmus

Acteur

Onze nieuwste acteur Klaas Postmus studeerde in 2005 af aan de acteursopleiding in Utrecht. Daarna speelde hij veel en voornamelijk in theaters maar ook op festivals, scholen, musea, bij bedrijven, bij de mensen thuis, in bossen en op straat. We zagen hem ook​ in een videoclip (zoek maar op, Liverpool Rain). De laatste jaren speelt hij veel bij theatergroep Aluin, waar hij klassieke teksten nieuw leven inblaast. En nu dus bij Omdenken, hoera!​

De technici van Omdenken

×

Henk Verlaan

Technicus

Henk Verlaan is als audiotechnicus en technisch adviseur werkzaam voor Omdenken. Hij is begonnen als audiotechnicus in de tv-wereld voor onder andere Sonja op zaterdag, het Songfestival en de intocht van Sinterklaas. Ook heeft hij als audiotechnicus vijf jaar meegereisd met het Metropole Orkest en is hij als projectleider technisch verantwoordelijk geweest voor tal van grote evenementen zoals de Eurotop in Amsterdam en het huwelijk van Willem Alexander en Maxima.

×

Joost van Dijk

Technicus

Joost van Dijk is sinds 2007 als technicus verbonden aan Omdenken. Van kinds af aan werd Joost met muziek en geluid opgevoed. Zodra hij kon lopen, ging hij mee naar repetities van de band van zijn vader. Het is dus logisch dat hij verder is gegaan in de audiovisuele branche. Nu is het lijstje nog niet zo spectaculair als dat van Henk en Nico, maar hij is hard op weg. Hij is vaak te vinden op festivals zoals Lowlands en werkt regelmatig met artiesten samen.

×

Nico Brinkhof

Technicus

Nico Brinkhof sinds 2005 voor Omdenken werkzaam als technicus. Al meer dan 16 jaar houdt hij zich professioneel bezig met geluid- en videotechniek. Voor zowel werk als privé reisde hij de wereld over. Studeerde Engels in San Francisco en struinde maanden rond in Peru. In 2004 was hij lid van de Poletrack test expeditie waar hij onder andere geluid- en video-opnames maakte voor een documentaire over deze tocht naar de Noordpool. Ook in de jungle weet Nico te overleven.