Boek ons

Winkeldief in de val gelokt

11-07-2019 2 minuten leestijd

Bestolen worden is als ondernemer verschrikkelijk. Maar sommige creatieve geesten weten zo'n onfortuinlijke gebeurtenis om te buigen naar iets leuks. Bij vloerenzaak Bebo Parket in Vriezenveen hadden ze onlangs de grootste lol met de dief van een decoupeerzaag.

Fiets gewonnen?

De beste man kwam na het aanschaffen van een vloer zijn gratis droogloopmat ophalen, maar had heel stiekem onder de mat een decoupeerzaag verstopt. De bewakingscamera's legden alles vast. Toen eigenaar Frans Bolier dat zag, besloot hij dat hij deze schurk eens even flink voor lul zou gaan zetten.

Ze lieten de man weten dat hij een fiets had gewonnen. Niet zo gek, want bij Bebo verloten ze ieder week een fiets onder hun klanten. De man hapte en kwam trots met zijn vrouw naar de winkel om de prijs in ontvangst te nemen. Daar werd hij toch even flink te kakken gezet door een heerlijk bijdehante medewerker. Je moet maar gewoon even het filmpje hieronder bekijken (of klik hier als je geen filmpje ziet).

Mij is altijd geleerd dat je vuur met vuur moet blussen.
Mariëlle Bolier

Dikke lol

De dief probeert zich er nog uit te lullen met vreemde smoesjes over een vriend die dan degene zou zijn die de zaag gepakt had en dat hij dat ding nou eenmaal nodig heeft omdat hij voor het eerst laminaat moet leggen. Tsja. Niet echt een goede reden om dan maar spullen te gaan jatten. De stoïcijnse boef nam de "gewonnen" fiets uiteindelijk ook gewoon mee naar huis. Over een bord voor je kop gesproken...

Maar bij Bebo kunnen ze er smakelijk om lachen en hebben ze dikke lol beleefd aan het hele voorval. "We hebben ons bescheurd van het lachen" laat eigenaar Frans Bolier aan De Stentor weten. Hij is ook niet van plan om aangifte te doen: "Nee joh, we hebben ‘m voor lul gezet. En daar pakken we zo’n winkeldief veel meer mee. En dat gaan we het voortaan altijd zo doen bij winkeldieven: aan de schandpaal ermee.” Dochter Mariëlle vult aan: "Mij is altijd geleerd dat je vuur met vuur moet blussen."

Deze actie kost hen een fiets en een decoupeerzaag, maar het levert een heleboel lol en evenveel positieve publiciteit op. En een prachtige nieuwe slogan:

Bebo Vloeren
Alleen stelen is goedkoper!

Bedankt voor de tip Henriette en Adrianne!

Bron: Bebo Parket & De Stentor

0 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Nelleke Poorthuis
11-07-2019

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Je bent niet gemaakt om te voldoen aan de verwachtingen van anderen, maar anderen dus ook niet om te voldoen aan die van jou.