zakelijk
Training Omdenken 8 Header Filter

Training Omdenken

Problemen ervaren we in de regel als lastige dingen. We willen er vanaf. Een gemiste kans! Je kan ook naar het probleem toe. Het accepteren. Een probleem bevat in nogal wat gevallen namelijk de bouwstenen om een nieuwe mogelijkheid te creëren. Precies dat leer je in de ontregelende Training Omdenken.

beschikbare data
Na deze training ben je niet bang meer voor problemen

Van oplossen naar omdenken

Je leert je aandacht te verschuiven van het oplossen van problemen, naar het omdenken van problemen. Oplossingsgericht denken klinkt al leuk, maar zoals je in de training zult merken is omdenken een totaal andere tak van sport. Aan de hand van je eigen dilemma’s, vragen, irritaties - kortom ‘problemen’ - leer je de stappen van het omdenken toe te passen in je eigen leven. Privé en werk. Zowel met betrekking tot complexe vraagstukken, als lastig huis-tuin-en-keuken gedoe. Dankzij de training worden die problemen interessante dingen, die je uitdagen jouw creativiteit te ontwikkelen.

Training Omdenken bij jou op het werk?

Zoek je een training Omdenken voor jouw bedrijf, team of organisatie? Dat kan ook! Lees verder voor meer informatie over de incompany mogelijkheden.

meer informatie
Wat weet je en kun je aan het eind van deze training?

Resultaat

Aan het eind van deze training begrijp je wat omdenken is en hoe je het kunt toepassen. Wat je wel en ook vooral wat je niet kunt omdenken. Je kent de Omdenkmatrix (die zit waarschijnlijk de komende jaren in je portemonnee om er nog eens bij te pakken als - zoals verwacht - alles weer eens anders loopt). Je begrijpt het verschil tussen omdenken en vastdenken, weet wat contrasteren doet en spiegelen je brengt en je hebt inzicht in de stappen probleem-feit-mogelijkheid.

Let op: het resultaat zal niet zijn dat je aan het eind van de training al jouw problemen omgedacht hebt. Wel ben je vanaf nu in het bezit van nieuw gereedschap om problemen mee te lijf te gaan.

Infoblok training januari 2025

Wat komt er in de training aan bod?

In de training gaan we ontrafelen wat een probleem nou eigenlijk voor een ding is en wat dat te maken heeft met onze eigen verwachtingen.

Aan de hand van de Omdenkmatrix (uit het laatste boek 'Zoals verwacht loopt alles anders’ van Berthold Gunster) gaan we zien dat je een probleem op vier verschillende manieren kunt laten verdwijnen. Soms is oplossen of loslaten de beste manier, soms kun je er niets mee en blijf je het probleem waarnemen, maar soms kun je het probleem omdenken: zou het probleem niet de bedoeling kunnen zijn?

Tijdens de training gaan we ook aan de slag met lastig gedrag en de communicatiestijlen van andere mensen: hoe communiceer je met die trage collega of die irritante zwager? En hoe kun je ze met de techniek van het omdenken anders benaderen zodat het allemaal veel makkelijker en leuker wordt?

Niets van dit alles gebeurt op een schoolse of theoretische manier, juist niet! Dat zou toch niets voor ons zijn. We doen dit op een inspirerende, gezellige en uiterst praktische manier waarop we het geleerde direct in de praktijk brengen. We hebben namelijk onze praktijk altijd bij ons: onszelf met al ons gedoe én onze mogelijkheden. Een schier onuitputtelijke bron van ellende en plezier. Jezelf tegenkomen, om jezelf kunnen lachen, relativeren, durven ontregelen, humor. Allemaal belangrijke onderdelen van de Training Omdenken. Als we al niet om onszelf kunnen lachen, tja, dan houdt het zo’n beetje op natuurlijk.

Hoezo zou leren saai moeten zijn?

Werkvormen en trainers

Ben je moe, uitgeput en sufgepraat aan het eind van de training? Nee. Integendeel. Dankzij het hoge tempo, de inspirerende werkvormen, de voortdurende interactie en de afwisseling tussen doen en denken, zul je opgeladen huiswaarts gaan.

Zeggen dat we creatief en out-of-the-box zijn is wellicht wat afgezaagd, maar wel waar. Hoezo zou leren saai moeten zijn? De training is energiek, humoristisch en plezierig. Maar echt, we zijn hilarisch én leerzaam. Alles wat je zoekt in een unieke en leuke training om te kunnen omgaan met problemen vind je bij ons. Geen beamer, tafels in U-vorm en post-it's: aan de hand van voorbeelden en casuïstiek gaan we echt aan de slag met onze eigen problemen. Zowel individueel als in groepsverband. Er is genoeg tijd voor reflecteren en nadenken.

De training is, kortom, een inspirerende ervaring en wordt gegeven door onze onnavolgbare trainers Sanne van Arnhem, Rens van de Rijdt of Daniel Koopmans.

We zullen het niet alleen over omdenken hebben, we zullen het vooral ook doen.

Voor wie

De training is bedoeld voor iedereen die wil leren omdenken en daarbij bereid is zijn of haar eigen vraagstukken, dilemma's en problemen mee te brengen, verrast te worden, op het verkeerde been gezet te worden, uit z’n comfortzone gehaald te worden en plezier te hebben. We zullen het immers niet alleen over omdenken hebben, we zullen het vooral ook doen.

We stellen geen minimale eisen wat betreft leeftijd of scholing. Het is namelijk onze ervaring dat leeftijd en opleidingsniveau niet zo heel veel zeggen. Heb je een nieuwsgierige geest en ben je bereid om problemen te onderzoeken? Dan ben je dus meer dan welkom.

Praktische zaken

 • Groepsgrootte

  De groep bestaat uit maximaal 24 personen.

 • Tijden

  De trainingen beginnen om 10 uur (inloop vanaf half 10) en zijn om 16.30 uur afgelopen.

 • Inschrijven

  Je kunt je inschrijven via onderstaande rode knoppen.
  Als je betaling binnen is, is je inschrijving definitief. Je krijgt van ons binnen een paar werkdagen een bevestiging en een factuur.

 • Annulering

  Als je onverwacht verhinderd bent, kun je je altijd kosteloos laten vervangen door iemand anders, mits tijdig aan ons doorgegeven en mits de vervanging geldt voor de gehele training. Annulering is uitsluitend aangetekend mogelijk tot drie weken voor de start van de training. Bij annulering tot 14 dagen voor de start van de training betaal je 50% van de prijs van de training. Bij annulering binnen 14 dagen voor de start van de training, dan blijf je het volledige bedrag verschuldigd. Ook bij tussentijdse beëindiging van de training blijf je het volledige bedrag verschuldigd. Voor de uitgebreide annulerings- en verkoopvoorwaarden kun je ons altijd mailen.

 • Incompany

  De Training Omdenken kan ook als incompany programma voor jouw bedrijf of organisatie verzorgd worden, zowel op een externe locatie als op een locatie van de opdrachtgever. Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen, we denken graag met je mee.

 • Meer weten?

  Je kunt altijd bellen of mailen met ons kantoor. We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 17:00 uur via 030-2334062. Een e-mail kun je sturen naar info@omdenken.nl.

Prijs

De training kost € 445,- (inclusief 21% btw). Dit is inclusief een koffie/thee en lunch arrangement.
Deelnemers ontvangen gedurende de training uniek, exclusief voor deze training door Omdenken ontwikkeld materiaal.

Inschrijven & data training

Hieronder vind je de data en de locatie van de Training Omdenken. Na inschrijving ontvang je van ons binnen een paar werkdagen een factuur en de aanvullende informatie over aanvangstijden en locatie. Voor vragen kun je mailen naar info@omdenken.nl.

Zoek je een training Omdenken voor jouw bedrijf, team of organisatie? Dat kan ook! Lees verder voor meer informatie over de incompany mogelijkheden.

Wil je meer weten? Zin in een goed gesprek? Wij zijn er voor je.