zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Alledaags omdenken: gebonk

18-12-2019

Omdenken kan groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht en levens veranderen. En soms is het niets meer dan de feiten kennen waardoor alles verandert.

In het klein

Het meeste Omdenken gebeurt in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun omdenksels uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden.

Alledaags Omdenken Gebonk Bijgesneden

Foto: LongitudeLatitude

Inzending Erwin

Zo stuurde Erwin ons het volgende:

Ik hoorde het al een paar dagen, dat irritante gebonk, gedreun, gestamp aan de andere kant van de muur. Regelmatige bonken, meestal vijf of zes keer achter elkaar. We hadden elkaar al een aantal keer aangekeken, onze dochter had al een keer uitgeroepen: "Is het nou klaar?!"

Vanmorgen heb ik aangebeld bij de buren. "Buurvrouw, wat is dat geluid wat ik steeds hoor, dat bonzen?" Achter haar verschijnt ons buurmeisje van bijna vier. "Buurman, ik kan touwtje springen! Wilt u het zien?"

Mama zei nee, ik zei ja en ik heb het gezien, wel vijf keer achter elkaar. Zonet hoorde ik het bonken bij de buren weer en ik zie de stralende ogen van ons buurmeisje voor me...

Meer lezen of eigen voorbeelden

Heb jij ook zo'n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel het met ons! Meer verhalen in de rubriek Alledaags Omdenken vind je hier.

Foto: LongitudeLatitude
Licentie: CC BY 2.0

Nelleke Poorthuis
18-12-2019
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden