Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Oude kauwgom als materiaal?

20-06-2018 2 minuten leestijd

Vieze kauwgom op straat? Daar hebben we eerder over geschreven. Ook Gumdrop zag er mogelijkheden in. Dit Britse bedrijf zamelt kauwgom in en maakt er nieuw rubber van: Gum-tec. Van dit rubber worden regenlaarzen (die naar bubblegum ruiken, wauw!) en sneakers gemaakt. Wat een tof idee!

Inzamelen

Zoals je op de foto kunt zien, verzamelt Gumdrop de kauwgom in speciale inzamelbakjes. De bakjes zelf worden met kauwgom en al gerecycled en hoeven dus niet handmatig geleegd te worden. Handig, want dat leek ons al zo'n vies klusje. Voor zover wij konden vinden, hangen de bakjes nu nog vooral in Engeland. Hopelijk waait het snel over naar Nederland. Update: Bij de Kuip in Rotterdam blijkt ook ook kauwgom ingezameld te worden door Gum-Tec! Scroll naar beneden om een foto te zien.

Foto: Gumdrop ltd

Foto: Gumdrop ltd

Gum-tec in Amsterdam

In Amsterdam werkt Gum-tec nu samen met I Amsterdam en een modelabel (Explicit). Samen ontwikkelen ze een sneaker waarvan de zool ook van Gum-tec gemaakt is, in de vorm van een stratenkaart.

Laarzen voor kinderen

De laarzen die gemaakt worden van het Gum-Tec materiaal, zijn zelf ook weer 100% recyclebaar. Bovendien ruiken ze naar bubblegum, om je eraan te herinneren hoe goed je bezig bent voor de planeet.

Wat een mooi voorbeeld van het gebruiken van je probleem: uitgespuugde kauwgom, voor deze nieuwe mogelijkheid.

Rotterdam

Ook in Rotterdam blijkt kauwgom ingezameld te worden voor Gum-Tec, en wel op een heel leuke manier. Waar op de wereld zou jij hem opplakken?

Bedankt voor je inzending Marlies!

Foto: Marlies van der Linden-Kerkmans

Foto: Marlies van der Linden-Kerkmans

Meer informatie

Hier vind je de website van Gumdrop en hier kun je meer lezen over de sneakers.

Hier lees je meer over de kauwgommuur in Rotterdam.

Bedankt voor de tips, Willem en Marlies!

Sabine Sterk
20-06-2018
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden