zakelijk
Header Training Omdenken Ouders Opvoeders 2

Omdenken in opvoeding

Kinderen. Wat moeten we met ze?! Ze zijn een bron van irritatie, frustratie en soms wanhoop. Tegelijkertijd zijn ze een onuitputtelijke bron van intens plezier, avontuur en vooral liefde. Hoe houd je je als ouder staande in de explosieve wereld van de opvoeding? Tijdens de Week van de Opvoeding delen wij tips, quotes, voorbeelden, leesfragmenten en openhartige podcastgesprekken over omdenken in de opvoeding.

De Week van de Opvoeding

Hoe houd je je als ouder staande in de explosieve wereld van de opvoeding? Hoe buig je het lastige gedrag van je kinderen om naar een nieuwe mogelijkheid? Hoe stop je met het onhaalbare, doodvermoeiende streven de perfecte ouder te moeten zijn?

Van 2 tot en met 8 oktober 2023 is het de Week van de Opvoeding. En omdat omdenken ook in de opvoeding meer lucht, licht én humor kan brengen, hebben we deze week voor jou extra veel in petto. Extra podcastafleveringen, veel mooie quotes, stukjes uit onze boeken over omdenken in de opvoeding, kortingsacties en nog veel meer. Stay tuned en onthoud:

Relax. We doen allemaal maar wat joh.

Extra afleveringen

De Omdenken Podcast

In de Omdenken Podcast luister je mee met de openhartige gesprekken die Berthold Gunster voert met mensen over hun problemen. Hoe kunnen ze hun probleem laten verdwijnen? Of zelfs omdenken?

Tijdens de Week van de Opvoeding publiceren we extra afleveringen waarin Berthold met zijn gast een probleem in de opvoeding behandelt. Verschillende opvoedstijlen, een dochter met tics, te streng zijn en een gebrek aan zelfvertrouwen komen onder andere aan bod.

luister hier
Podcast home

Meest recente aflevering

Ons boekje: Omdenken in opvoeding

Berthold schreef meerdere boeken waarin hij zijn gedachtegoed toepast op de explosieve wereld van de opvoeding. De populairste is ons boekje Omdenken in opvoeding. Het zusje van de bestseller Omdenken (je weet wel, dat kleine rode boekje dat op honderduizenden wc's in heel Nederland ligt). Dit prikkelende boekje vol grappige en ontregelende illustraties laat zien hoe je de techniek van het omdenken kunt inzetten in de opvoeding. Een boek voor iedereen die privé of in het werk met kinderen te maken krijgt.

Omdenken in opvoeding

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig? Speciaal voor jou hebben we een leesfragment klaarstaan. Met een pleidooi om te stoppen met opvoeden...

Een reactie van een lezer:
Het is bijna niet te begrijpen hoe de auteur in staat is geweest in zo’n klein en dun boekje zoveel wijsheid te stoppen en die ook nog te illustreren met aansprekende en herkenbare voorbeelden.

lees de eerste pagina's hier
Omdenken in opvoeding 1

Ons boek: Lastige kinderen? Heb jij even geluk

In zijn boek Lastige kinderen? Heb jij even geluk gaat Berthold Gunster nog veel dieper in op zijn visie op omdenken in de opvoeding. Hij roept lezers op om te stoppen met opvoeden. Het is vastdenken: kijken naar wat er niet is en wel zou-moeten-zijn. Van een probleem een ramp maken.

Wat dan wel? Denk het om. Maak van een probleem een mogelijkheid. Hoe? Simpel. Door te kijken naar wat er is en wat er zou-kunnen-zijn. Van een gebrek een talent maken.

Lastige kinderen? Heb jij even geluk

Leesfragment

Ook van dit boek hebben we een leesfragment voor je klaar staan. Daarin lees je het eerste hoofdstuk over lastig gedrag en de manieren waarop we daar meestal mee omgaan.

Een reactie van een lezer:
Helaas zijn mijn kinderen al volwassen. Wat had ik dit boek graag in handen gehad toen ze 5, 10 of 14 jaar waren! Dan had ik niet alleen anders tegen het hele idee opvoeden aangekeken, maar dan had ik het zeker weten ook op een groot aantal gebieden heel anders aangepakt.

lees dat hoofdstuk hier
Lastige Kinderen 1

Kinderboekenweek

Het is niet alleen de Week van de Opvoeding, maar op woensdag 4 oktober gaat ook de Kinderboekenweek 2023 van start. Wist je dat Berthold Gunster ook een kinderboek geschreven heeft? Want kinderen leren omdenken is superleuk, je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn. Speciaal voor kinderen van 9 jaar en ouder schreef hij daarom het boekje Omdenken doe je zo!. Maar dat betekent dat natuurlijk niet dat jij er niets van op kunt steken, meelezende ouder of leerkracht...

Omdenken doe je zo!

Leesfragment

We hebben de eerste paar pagina's voor jullie online gezet als leesfragment. Zo kun je kijken of het boekje iets voor jouw kind is.

Een reactie van een meelezende ouder:
Dit boekje is zeker een aanrader! Vooral voor kinderen die wat verlegen zijn of kampen met faalangst. Ze leren stap voor stap een probleem te ontleden en het eventueel om te denken. Als dat lukt, is dat goed voor het zelfvertrouwen.

lees het fragment hier
Omdenken Doe Je Zo 1

Onze omdenkverhalen

Laat je inspireren door verhalen. Neem ze tot je, laat ze bezinken, laat ze rijpen in je onderbewuste. En op het moment dat je geconfronteerd wordt met een probleem, laat de verhalen die in je onderbewuste liggen hun werk doen, denk het om en ga het vooral doen. We delen iedere zondag een nieuw omdenkverhaal en die gaat ook regelmatig over omdenken in de opvoeding.

Aan de slag

Omdenken Opvoedspel

Is al dat lezen niets voor jou? Wil jij echt aan de slag met omdenken in de opvoeding? Dan is het Omdenken Opvoedspel wat je zoekt.

Het doel van het Opvoedspel is om op onderhoudende en vooral inspirerende manier lastig gedrag tot een nieuwe mogelijkheid om te denken. Opvoeden is nogal eens ingewikkeld en vermoeiend, maar het is minstens even vaak hilarisch, en soms zelfs verbijsterend simpel. We zijn vaak geneigd het onszelf moeilijker te maken dan nodig is.

bestel het spel hier
Opvoedspel 1

En tot slot: korting!

We eindigen met dat waar iedere Nederlander natuurlijk met smart op zit te wachten: korting! Onze boeken Omdenken is stom en Lastige kinderen? Heb jij even haast zijn namelijk vanaf nu tijdelijk in prijs verlaagd. Je betaalt geen €14,- maar nog maar €7,50. Wees er snel bij, want je kent de gebruikelijke leuzen wel. Op = op. Zolang de voorraad strekt. Dat verhaal. Is wel zo.

tijdelijk in prijs verlaagd

Omdenken is stom

Omdenken is stom is een leuk cadeauboekje met geinige creatieve uitspraken door kinderen. Als je dit boekje gelezen hebt, zul je kinderen niet langer alles uitleggen. Je stelt ze liever vragen. Om verrast te worden door hun natuurlijke manier van omdenken.

Lees de honderden reacties van mensen die zich op de een of andere manier met omdenken bezighouden en die het unieke talent van kinderen om om te denken op waarde weten te schatten.

shop met korting
Stom aanbieding

tijdelijk in prijs verlaagd

Lastige kinderen? Heb jij even haast

Tijd om te lezen? Echt niet! Jij hebt haast! Waar of wanneer heb je als drukke ouder nog rust en tijd? Precies. Op de WC of ’s avonds in bed, de laatste tien minuten van de dag.

Is dat een probleem? Nee, het is juist een mogelijkheid! Dit prentenboek leert je op een beeldende, inspirerende en vooral bondige manier omdenken in opvoeding en onderwijs.

shop met korting
Haast aanbieding