Boek ons

Brandblusser en vaas in één

24-05-2019

Slimme innovatie van een dochterbedrijf van Samsung: ze hebben de brandblusser totaal opnieuw ontworpen. Het is nu een soort omgekeerde vlammenwerper geworden.

Waarom?

Zie je hierboven geen video? Klik dan hier.

Er breekt ruim 10 000 keer per jaar brand uit in huizen in Zuid Korea. Sinds 2017 is het hebben van een brandblusser dan ook verplicht in Samsungs thuisland. Toch bleek 58 procent van de huishoudens er geen te hebben. Bovendien worden de brandblussers die er zijn, vaak ergens in een rommelig hoekje vergeten. Dan kun je boetes uitdelen, maar Zuid Korea besloot het over een heel andere boeg te gooien. Campagnebureau Cheil mocht een brandblusser bedenken die zo mooi is dat je hem juist wilt hebben.

Hoe werkt het?

In een apart deel van de vaas zit een afgepaste dosis kaliumcarbonaat, dat eruit ziet als water. Wanneer er brand uitbreekt gooi je de vaas kapot tegen het brandende oppervlak of voorwerp. Het vrijgekomen kaliumcarbonaat onderdrukt zuurstof, waardoor het vuur uit zichzelf dooft.

Er zijn al 100 000 speciale vazen uitgedeeld in brandgevaarlijke gebieden en hij bereikte al miljoenen mensen op social media.

Verkrijgbaarheid

Tot nu toe is de vaas alleen in Zuid-Korea te verkrijgen, we hopen dat hier snel verandering in komt!

Bronnen

0 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Sabine Sterk
24-05-2019

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.