Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Marokkaan huren

30-11-2017

Sam Dooby plaatste zaterdag een opvallende oproep op zijn Facebook account. "Hebben jouw ouders/familie ook zo een hekel aan marokkanen? Wil je ze graag in de zeik nemen??? Huur mij dan in voor de aankomende feestdagen!" Wat een held.

Verschillende pakketten

We zien het al helemaal voor ons. Lekker je ouders, oma of racistische oom verrassen met een echte Marokkaan aan het kerstdiner. Je kunt zelf nog kiezen wat voor soort je wil hebben, Sam heeft er meerdere in zijn repertoire. Kijk ook vooral even deze video van het AD om zijn typetjes in actie te zien. En let ook vooral even op laatste zin van zijn oproep.

Inspiratie

Een sterk staaltje etaleren. Als de vooroordelen er toch al zijn, is omarmen, etaleren en vervolgens overdrijven misschien wel de manier om er iets aan te doen. Sam vertelt aan het AD ook dat hij hoopt dat iemand écht op zijn aanbod ingaat en dat het uiteindelijk zal leiden tot een mooi gesprek over normen en waarden.

Zeker weten doen we het niet, maar we denken dat Sam zijn inspiratie voor deze mooie actie bij deze Amerikaan vandaan haalde.

Bronnen: AD.nl, Facebook account Sam Dooby

Bedankt voor de tip Anne!

Nelleke Poorthuis
30-11-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Is dat niet gek: je krijgt meer geduld naarmate je ouder wordt en je dus eigenlijk niet veel tijd meer hebt.