Boek ons
Denk mee

Rokende collega's

07-10-2018

In onze mailbox belandde een mail van Heleen. Ze werkt in een klein team in de zorg en daar zitten ook collega’s bij die roken. Dat zorgt voor wat wrijving en problemen. Lees hieronder haar verhaal en denk met haar mee!

Het probleem van Heleen

Ik werk in een verpleeghuis waar oudere dementerende wonen en ik werk in een klein team die elkaar ook afwisselen. Nu zitten er in mijn team een paar die roken en ook buiten rookafspraken een sigaret gaan roken. Gevolg: op een dag zeker een half tot een uur tijd extra kwijt aan roken en daarnaast laat je het werk liggen voor niet rokers. De regel in onze organisatie is feedback geven maar dat werkt niet, ook niet in teamoverleg. Want afspraken vervagen binnen korte tijd of lappen ze aan hun laars. Gisteren is het weer besproken in het teamoverleg en ze gaan vaker controleren. Maar het blijft een terugkomend probleem tussen niet- rokers en wel rokers. Nu komt de vraag… hoe kan ik het rookgedrag van mijn collega's omdenken? Ben erg benieuwd naar jullie visie!

Denk mee

Heleen kan jullie hulp goed gebruiken. Hebben jullie ideeën over hoe dit aan te pakken? Hier ervaring mee? Ben je misschien zelf zo’n rokende collega? Kan dit probleem omgedacht worden? Kunnen we van het roken van haar collega’s de bedoeling maken? Of misschien weten jullie wel een goede oplossing? We horen het graag in een reactie hieronder.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Hier vind je nog meer meedenkers om je tanden in te zetten. Zit je zelf met een probleem? Wie weet is het wel geschikt voor de volgende meedenker. Mail ons gerust!

0 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Nelleke Poorthuis
07-10-2018

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.