Boek ons
Denk mee

Ongewenst single

06-06-2019

Tijd voor een nieuwe meedenker. Deze keer kregen we een mail van Amber. Ze is 26 jaar en inmiddels een aantal jaar single. Ze merkt dat ze enorm gefocust is op het vinden van een nieuwe relatie. Dat zou ze wel wat meer willen loslaten en kan daarbij jullie tips gebruiken. Denken jullie met haar mee? Hieronder haar verhaal.

Op zoek naar een relatie

Ik ben 26 jaar en een paar jaar single. Ik merk dat nadat m'n relatie is uitgegaan ik eigenlijk continu op zoek ben naar een nieuwe relatie.

Ik weet dat het niet zo werkt: je gaat niet even naar de winkel en zoekt een leuke man uit waar je de rest van je leven mee gaat delen. Doordat ik er zelf zo op gefocust ben, gaat het natuurlijk ook mis.

Mensen zeggen: je moet het loslaten, je loopt vanzelf tegen iemand aan en dan weet je meteen dit is 'de ware'. Door de jaren heen ben ik sceptisch geworden of mij dit nog wel zal overkomen. Ga ik ooit nog een leuke vent tegen komen? En gaat hij mij dan ook leuk vinden? En lukt het mij dan om hem toe te laten en de opgebouwde muren die ik ongetwijfeld heb, te laten zakken voor hem en te hechten?

Ik weet dat ik de zoektocht moet loslaten, maar ik kan m'n gedachten niet uitzetten. Iedereen die langskomt belandt automatisch op het denkbeeldige weegschaaltje. Hoe ouder ik word, hoe minder kansen. Rationeel kan ik wel bedenken dat ik nog maar 26 ben en nog tijd zat heb. Dat ik ook alleen een leuk leven kan hebben en dat er heus voor mij ook wel iemand op de wereld rond loopt. Maar zo voelt het niet. Hoe denk ik dit om?

Denk mee

Amber kan jullie hulp goed gebruiken. Hebben jullie ideeën over hoe dit aan te pakken? Hier zelf ervaring mee? Hoe pak jij dit dan aan? Alle tips en omdenkers zijn welkom. Of misschien weten jullie wel een goede oplossing? We horen het graag in een reactie hieronder.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Hier vind je nog meer meedenkers om je tanden in te zetten. Zit je zelf met een probleem? Wie weet is het wel geschikt voor de volgende meedenker. Mail ons gerust!

0 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Nelleke Poorthuis
06-06-2019

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Niets is zo blijvend als verandering.