zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Voorlezen aan katten

13-02-2014

Een dierenasiel in het Amerikaanse Pennsylvania organiseert voorleesuurtjes voor katten. Kinderen van 6 tot 13 jaar komen regelmatig met een boek langs om de katten verhalen voor te lezen. Gek idee, want die katten begrijpen dat toch helemaal niet?

Maar als je de foto's ziet, begrijp je meteen waarom dit project zo'n groot succes is. De kinderen oefenen met (voor)lezen en de katten krijgen aandacht en contact. Daar ontbreekt het katten in een asiel helaas vaak aan. Een gek idee, met grote impact.

Voorlezen aan katten 2

UPDATE

Een dierenasiel in Amersfoort hoorde van dit briljante idee en heeft het onmiddellijk ingevoerd. Het eerste voorleesuurtje was een groot succes en inmiddels organiseren ze dit vanaf 2014 om de week op woensdagmiddag. Een groot succes, zoals je ook kunt zien in het schattige filmpje.

Ook de NOS ontging deze geweldige actie niet. In de video hierboven zie je dat ze op bezoek zijn bij een asiel in Dordrecht waarbij jongeren met een beperking aan de katten kunnen voorlezen. En dat werkt goed voor mens en dier, want voor de jongeren is het kalmerend en de katten gaan zich er veiliger door voelen. Twee vliegen in één klap!

Inmiddels wordt dit geweldige idee nog op nog veel meer plekken uitgevoerd. Bijvoorbeeld in ZoetermeerBeilen en Breda.

Bron: AD & AD & NOS
Foto's: © Berks County Rescue League.

Dank je wel voor de tip Silvana Herben en Sonja Appelman!

Nelleke Poorthuis
13-02-2014
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden