Boek ons

Vastdenkfabel

05-08-2014

Vandaag eens iets anders dan normaal. Geen inspirerend omdenkverhaal, maar juist het tegenovergestelde. Een vastdenkfabel. Niet waargebeurd (of stiekem toch wel?) maar wel stof tot nadenken.

Een Nederlandse firma had een roeiwedstrijd tegen een Japanse firma georganiseerd. De wedstrijd zou met een achtmansboot op de Maas worden gehouden. Beide equipes trainden lang en hard om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Toen de grote dag kwam, waren beide teams "topfit". Toch wonnen de Japanners met een voorsprong van een kilometer.

Het Nederlandse team was zwaar aangeslagen. De oorzaak van deze vernietigende nederlaag moest absoluut boven water komen. Het topmanagement liet een projectteam vormen om het probleem te onderzoeken en aanbevelingen te doen. Na langdurig onderzoek bleek dat de Japanners zeven mensen hadden, die roeiden en dat één man stuurde, terwijl in het Nederlandse team één man man roeide en er zeven stuurden.

De leiding nam een adviesbureau in de arm voor een studie over de structuur van het Nederlandse team. Na enkele maanden van inspanningen kwamen de adviseurs tot de slotsom, dat er te veel mensen stuurden en te weinig mensen roeiden.

Om een volgende nederlaag te voorkomen, werd de teamstructuur ingrijpend veranderd; er kwamen nu vier stuurlieden, twee hoofdstuurlieden, twee stuurmanagers en er werd een prestatie-waarderingssysteem ingevoerd om die ene roeier nog meer te stimuleren.

Het volgende jaar wonnen de Japanners weer, nu met een voorsprong van twee kilometer. Het management ontsloeg de roeier vanwege de slechte prestaties, verkocht de roeiriemen en verdere investeringen in een nieuwe boot werden stopgezet. Het adviesbureau werd geprezen en het resterende geld werd onder het management verdeeld.

Bron.

25 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
05-08-2014

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
J
Jan Maarten Fernig
12-09-2015
Een voorbeeld van een mogelijk vervolg is gepubliceerd op http://www.platformbasisinkomen.eu/een-kleine-anecdote-met-een-knipoog/
E
Erwin
31-12-2014
Slecht voorbeeld, is relatief. Net als bij omdenken, is het maar van welke kant je het bekijkt, het zal ongetwijfeld een positief financieel resultaat hebben opgeleverd voor de managers en het adviesbureau, dus is er hoe dan ook iemand blij mee geworden
B
Ben
09-08-2014
De wereldberoemde Japanse effiency komt er meestal op neer dat alleen die ene roeier overblijft. En die valt soms dood neer van de stress. Karoshi heet dat en alleen het Japans heeft er een woord voor. Neemt niet weg dat we minder managers en meer common sense heel hard nodig hebben.
S
Sytske
07-08-2014
Knap dat de Japanners wonnen met 7 roeiers. Je trekt de boot dan namelijk scheef....
M
Maaike
06-08-2014
Wij zeiden altijd: too many chiefs, to little indians
n
nolleke
06-08-2014
Lijkt op t verhaal van het dode paard.
J
Jan koehoorn
06-08-2014
Raar maar waar!
m
mariska
06-08-2014
En de enige oplossing voor ons Nederlanders is begin bij jezelf om het anders te doen . Leer ervan
E
Erik
06-08-2014
Geen idee. Misschien een advies bureau inhuren?
s
s. v woesik
06-08-2014
Als nu eens iedereen gewoon gaat doen, dus samen leven en samen delen. Volgens mij komen we dan al een heel eind....