zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Moet ik mijn kind laten vaccineren?

30-10-2018 3 minuten leestijd

Beste Berthold,

We zijn twee weken geleden bevallen van een wolk van een meisje, Julia. Gisteren hadden we bezoek van een mevrouw van het consultatiebureau. Zij vertelde dat we binnenkort een uitnodiging zullen ontvangen om ons kindje haar eerste inenting te geven, een DKTP-prik. Ik ben in de war. Moet ik al na vier weken in mijn kind laten prikken? Je hoort de laatste tijd zoveel nare geluiden over vaccineren.

Bianca (34)

Banner Column Berthold

Vaccineren

Om te beginnen, Bianca, vaccineren is een reëel risico. Wat zeg ik, levensbedreigend. Zie je het voor je? Je baby’tje krijgt een prik. Een gat in haar lichaam. In dat gat worden toxische stoffen gespoten. Als je een beetje googelt kom je er snel achter dat die stoffen gedode of verzwakte bacteriën en virussen, chemische conserveerstoffen en zogenaamde ‘vervuilingen’ of ‘reststoffen’ bevatten. Je leest op Google dat vaccins het immuunsysteem kunnen aantasten, en ze zeggen dat het autisme en baarmoederhalskanker kan veroorzaken. Zelfs bij jongens, schijnt.

Hoe denken wij dit probleem om? Ik zou zeggen, simpel, je moet vanaf nu niet minder, maar juist meer bezorgd zijn. Vertrouwen is goed, controle is beter. Dus hoe meer angst en paniek, des te beter. Niet alleen op het gebied van vaccineren. Op élk gebied. Laten we eens een aantal potentiele risico’s onder de loep nemen.

Straks gaat je kind mogelijk naar een kinderdagverblijf. Wat voor mensen werken er in zo’n organisatie? Zoals we allemaal weten uit het nieuws, kunnen daar zeer ongure types tussen zitten. Wie screent deze mensen? Hoeveel glippen er door de mazen van het net? Van de enkeling die af en toe wél betrapt wordt, kennen we allemaal de namen. Bart C., Jos B., Martijn R. Het feit dat bij zulke types nooit de volledige achternaam vermeld wordt, zegt toch al genoeg?! Daar zou de overheid veel alerter mee om kunnen én moeten gaan.

Dan de veiligheid van het gebouw. Zit er asbest in het plafond? Of gif in de bodem? Laatst was in het nieuws dat bij de bouw steeds minder op kwaliteit gecontroleerd wordt. Zo stortte er bij Eindhoven Airport een parkeergarage in en kwam er in Maastricht een balkon naar beneden. Je kindje zal er maar onder kruipen! Daar moet je toch niet aan denken?! Vraag daarom bij je gemeente alle beschikbare bouwrapporten en grondonderzoeken op. Bestudeer ze minutieus. Een ongeluk zit in een klein hoekje. En in de rest!

Dan het vervoer. Hoe brengt je Julia naar het kinderdagverblijf? Je zou zeggen, voor het milieu, met de fiets. Maar de fiets is veel te kwetsbaar. Een auto is natuurlijk veel veiliger. Koop daarom de meest veilige. Ik heb het even voor je uitgezocht. Momenteel is dat de Alfa Romeo Stelvio. Al te koop vanaf € 69.015 euro. Een schijntje als het gaat om de gezondheid van je kindje. Laat er tegen een kleine meerprijs meteen een stevige bull bar op monteren, zo’n rek aan de voorkant. Mocht er een appende bakfietsmoeder tegen je aanrijden, zitten jij en Julia in ieder geval goed.

Voeding. Wat kan er op dat gebied allemaal wel niet misgaan?! De suikermaffia verpakt voedsel op zo’n aantrekkelijke manier – kleurige dozen met misleidende teksten – dat Julia nog voor haar eerste levensjaar in de supermarkt vanuit de buggy als een verslaafde junk zit te gebaren naar Ben & Jerry Chubby Hubby ijs of een gezinszak M&M’s. Weet je wat daar allemaal wel niet in zit?! Een greep uit het assortiment: E-nummers, litholrubine, kopercomplex, erytritol, aspartaam, thaumatine, neohesperdine-DC. Wat is het effect van al die stoffen op een klein mensje? Ga bijvoorbeeld maar eens googelen op E948. Onvoorstelbare troep. Als je je kind 100% veilige voeding wil geven, is het ’t best om alles zelf te verbouwen. In je eigen gifvrije, gecertificeerde moestuin. Geef je kind voortaan louter eigen spruiten, kool en broccoli.

Lieve Bianca, ik hoop dat ik je probleem hebt omgedacht. Maak van elke potentiele bedreiging een project. Sluit je dochter desnoods op in een bomvrije, prikkelarme, glutenvrije schuilkelder. Of je haar voor alle gevaren kunt behoeden is de vraag, maar één ding is in ieder geval zeker: je dochter mag zich gelukkig prijzen met een moeder zoals jij. Ze gaat een verrukkelijke jeugd tegemoet.

Berthold Gunster
30-10-2018
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden