zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Uitgestelde koffie

25-02-2016
Koffieklein

Een man zit in een café en drinkt koffie. Het meisje naast hem bestelt een koffie om mee te nemen, en twee 'uitgestelde koffie'. 'Uitgestelde koffie? Wat zou dat nou zijn?, vraagt de man zich af en buigt zich weer over zijn krantje. Even later komt er een zwerver het café binnen en vraagt of er nog uitgestelde koffie is.

Wat is hier aan de hand?

Dit concept komt uit Napels, Italië: men betaalt vooraf voor een x aantal extra kopjes koffie, maar laat deze nog niet maken door de barman. De koffie is bedoeld voor iemand die zich geen warme drank op een koude winterdag kan veroorloven, zoals bijvoorbeeld een dakloze. Deze komen het café binnen lopen om lekker een kopje koffie te drinken, mits iemand er al eentje voor hem of haar heeft besteld. De barman maakt de al betaalde koffie klaar en de zwerver komt een tikkeltje warmer de koude, winterse dag een stukje beter door.

Een mooi en warm initiatief als je het ons vraagt. Inmiddels doen ook al tal van cafés uit Nederland mee aan dit concept. Een (helaas niet compleet) lijstje van deelnemers aan de uitgestelde koffie in Nederland vind je hier.

Bron: David Icke

Foto: Sebastiaan ter Burg

Licentie: CC BY 2.0

Nelleke Poorthuis
25-02-2016
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden