Boek ons

Sloop je fit

01-07-2015

Ik geef sinds een half jaar iedere woensdagavond in Harlingen in een oude havenloods bij de havens een fitnessles. De locatie is op zich al bijzonder: oud, groot, hoog, beetje stoffig, geen toiletten, kleedkamers en douches. Ik kan bij slecht weer binnen de training doen, maar kan ook naar buiten. De zeedijk biedt leuke trainingsmogelijkheden.

Een paar weken geleden stonden er ineens een 30 tal sloopauto's. Dit was een tijdelijke opslag in verband met een grote oefening van politie en brandweer. De ruimte in de loods werd daardoor gehalveerd. Het dwong me om de training ter plekke aan te passen. Ik vroeg aan degene die bezig was de auto's te plaatsen of we er overheen mochten lopen. "Ja hoor, doe maar". "Mogen we ook met de sloophamer op de auto's beuken?". "Ja , ga je gang". Super.

Zo had ik ineens een heel bijzondere vorm van fitness: autofitness! In welke sportschool kan dat?? De filmpjes die ik maakte en op Facebook zette werden heel goed bekeken en de deelnemers vonden het prachtig. Op deze manier ging ik creatief om met de mogelijkheden van dat moment.

https://www.youtube.com/embed/ruKGdmrA-JI

Bovenstaande video is gemaakt door Omrop Fryslan voor het programma Bynt. Er waren toen nog geen sloopauto's, maar het geeft een impressie van hoe Teatse de loods en de omgeving gebruikt om te sporten.

Foto: Kamyar Adl

Licentie: CC BY 2.0

2 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
01-07-2015

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
R
Ray
03-07-2015
Het verband tussen het artikel in het filmpje ontgaat mij volledig.
R
Redactie Omdenken
06-07-2015
Het filmpje hebben we bijgevoegd om een impressie te geven van hoe sporten in een loods in het havengebied eruit ziet. Je ziet Teatse aan het werk en hoe sporten in zo'n omgeving eruit ziet. We hebben inmiddels extra tekst bijgevoegd om dat duidelijk te maken.