Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Ship Snow, Yo!

05-03-2015

Wat voor jou irritant, vervelend en ongewenst is, kan voor een ander een cadeau zijn. Een droom die uitkomt. Iets waar ze zelfs geld voor willen betalen. Dat principe gebruikte Kyle Waring voor zijn lucratieve project Ship Snow, Yo!

Ship Snow Yo1Kyle woont in Boston. Als je het nieuws een beetje gevolgd hebt, dan weet je dat daar de afgelopen maanden nogal wat sneeuw gevallen is. Meters. De inwoners van Boston zijn er helemaal klaar mee. Maar er zijn in Amerika natuurlijk genoeg mensen die nooit sneeuw zien. Die dolblij zouden zijn als ze een keer in de witte vlokken kunnen duiken of een sneeuwbal kunnen gooien.

Als grapje zei Kyle op een dag tegen zijn vrouw dat ze de sneeuw maar naar die zonnige oorden moesten versturen. Ze waren hun oprit voor de zoveelste keer sneeuwvrij aan het maken en konden geen sneeuw meer zien. Misschien voelde Kyle al aan dat dit wel eens meer zou kunnen zijn dan alleen een geintje, want hij registreerde de website shipsnowyo.com. Zes uur later had hij zijn eerste bestelling binnen. Inmiddels heeft hij bijna 200 mensen blij gemaakt met een doos verse sneeuw uit Boston.

Briljant idee Kyle. Een perfect voorbeeld van hoe je van een probleem een mogelijkheid maakt. Maar wat ga je doen als de sneeuw straks gesmolten is? Ook daar heeft hij over nagedacht. New England staat niet alleen bekend om haar strenge winters, maar ook om haar prachtige herfst. Kyle is van plan om later dit jaar bladeren in prachtige herfstkleuren te versturen.

Bronnen:

Ship Snow, Yo!

The Penny Hoarder

Bedankt voor de tip Ralph!
05-03-2015
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden