Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Rupsenliefde

18-02-2021 2 minuten leestijd

Stel, je hebt broccoli gekocht bij de supermarkt en bij thuiskomst blijken er groene rupsen in te zitten. Gooi je je aankoop dan walgend terzijde, of ga je er eens uitgebreid voor zitten?

Bron foto: @samd_official

Bron foto: @samd_official

Koosnaampjes

De Engelse Sam Darlaston koos voor het laatste. Het land was in lockdown, veel had hij niet te doen, dus hij kon zich net zo goed gaan verdiepen in het wel en wee van de Pieris rapae –de Latijnse naam voor de soort rups die hij aantrof in de supermarktgroente. De beestjes werden zijn nieuwe hobby én huisdieren, hij maakte een terrarium voor ze met genoeg plek om zich te verpoppen en verschafte ze zo veel broccoli als ze maar wilden. Ook gaf hij ze namen als Cedric, Broc, Janine en Slim Eric, en deelde hij hun avonturen op Twitter.

Grootbrengen & loslaten

Sams rupsen gingen viraal, met 113.000 likes and 62.000 retweets. Hun volgers leefden mee met Sam die zijn lieve groene rupsjes grootbracht (‘They grow up so fast!’) en keken toe hoe de beestjes tot pop transformeerden en uiteindelijk als koolwitjes hun vleugels uitsloegen. Daar gingen ze, de wijde wereld in, tot verdriet van Sam (‘Ze hebben niet eens gedag gezegd!’). En zo werd wat aanvankelijk een onsmakelijk miskoop leek, een leerzaam en wereldwijd gedeeld project over fauna, opvoeden, liefde en de kunst van het loslaten.

Bedankt voor de tip Annelies van Oers!

Tekst: Pam van der Veen
Bron: Twitteraccount van Sam Darlaston

Redactie Omdenken
18-02-2021
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden