Boek ons

Rug

07-08-2013

Een dominante, zelfverzekerde eigenaar/directeur van een groot bedrijf had last van zijn rug. Hij kwam bij de dokter. De eerste zin van de man luidde: “Ik heb last van mijn rijn rug. Hij doet het niet meer.” De dokter onderzocht de rug en kon totaal niets vinden. Een ding wist hij wel: deze man werkt gewoon te had. Tijdens de intake bleek dat hij zes dagen per week, twaalf uur per dag, werkte. De arts wist, dat is de oorzaak van zijn rugproblemen en dat is ook het enige zinvolle advies wat ik hem kan geven: minder werken. Maar ja, de man was nogal eigenwijs, dit wist hij natuurlijk al lang, en dus pakte de dokter het radicaal anders aan.

“Meneer”, zei de dokter, “U werkt zes dagen per week en houdt de zevende dag plotseling rust. Dat is niet goed. Zo’n klap kan het lichaam niet verdragen. Als het lichaam gewend is actief te zijn, is het niet goed als het zondag ineens niets meer hoeft te doen. Ik adviseer u dan ook om zondags ook te werken. U zult zien, de klachten verdwijnen.” “Hmm”, antwoordde man. En hij vertrok.

Twee maanden later kwam de man terug. “En”, vroeg de dokter, “hoe gaat het met U, zijn de klachten verdwenen?”. ‘Wel”, antwoordde de man, “de klachten zijn inderdaad over, maar niet door uw advies. Ik heb er nog eens over nagedacht, maar ik ben wat meer rust gaan houden. Volgens mij was dat toch de beste aanpak.”


Anoniem
De naam van de huisarts is bij de redactie bekend

1 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
07-08-2013

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
C
Cindy
25-12-2013
Whahahaha... omgekeerde psychologie! LEUK!