zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Op kamers in een bejaardenhuis

04-09-2014
Op Kamers In Een Bejaardenhuis

Het is een beetje een vreemde combinatie: studenten en senioren. Toch denkt de directeur van verzorgingstehuis Vreedenhoff in Arnhem dat ze veel voor elkaar kunnen betekenen. Daarom nodigt hij studenten uit om hun intrek te nemen in de appartementen die in zijn tehuis leeg staan.

Het is de bedoeling dat studenten voor 75 euro per maand in een appartement van 28 vierkante meter mogen wonen. Met badkamer en balkon. Spotgoedkoop! Maar directeur Wout Oldhoff verwacht dan wel een tegenprestatie. De nieuwe bewoners worden geacht om per maand 30 uur mee te helpen bij het organiseren van activiteiten voor de oudere bewoners. Denk daarbij aan leren werken op een computer en omgaan met internet of het organiseren van dans- en sportactiviteiten.

Het is een prachtig voorbeeld van omdenken. Oldhoff combineert eigenlijk vier problemen met elkaar. Er is leegstand in zijn verzorgingstehuis. Het personeel heeft te weinig tijd om extra activiteiten voor de bewoners te organiseren. Er is een woningtekort voor studenten in Arnhem. Studenten hebben weinig geld te besteden.

Maar in plaats van ieder probleem apart op te lossen, wordt er gekeken naar wat er wel is en wat je daarmee kan. Lege appartementen en studenten met kennis en tijd. Eén en één is twee. Twee vliegen in één klap. U kent de uitdrukkingen wel. Oldhoff stelt in eerste instantie tien kamers beschikbaar en heeft al van studenten vernomen dat ze geïnteresseerd zijn. Hij moet nog wel even in gesprek met de senioren. Als wij er zouden wonen, zouden we het wel weten. Doen!

Bron: Spits

Dank je wel voor de tip Cézanne en Wendy!

***UPDATE***

In Deventer gebeurt het al. En met succes! Lees hier een reportage uit Trouw.

04-09-2014
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden