zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Neknomination

06-02-2014

Een nieuwe rage die afgelopen week in het nieuws was: neknomination. Het komt erop neer dat je een glas of fles alcoholische drank voor de camera in één keer naar binnen giet. (Dit heet in het Nederlands atten, in het Engels necken.) Vervolgens nomineer je in het filmpje een paar namen. Die mensen hebben nu 24 uur de tijd om precies hetzelfde te doen.

Neknomination was de afgelopen dagen vooral in het nieuws omdat het overlijden van twee jonge jongens ermee in verband gebracht werd. Opnieuw laaide de discussie over comazuipen op. Dit spel zou extra gevaarlijk zijn vanwege social media. Globaal, snel en enorme groepsdruk. Dit draagt allemaal bij aan de groeiende populariteit van Neknomination.

Maar toen werd de briljante Brent Lindeque genomineerd. Hij besloot het helemaal anders aan te pakken en Neknomination om te zetten naar iets goeds. In het filmpje hierboven kun je zien dat hij het niet op een zuipen zet. In plaats daarvan geeft hij een broodje, chocola en een flesje cola aan een dakloze. Geheel volgens de regels nomineert hij anderen om dit ook te doen. Zijn initiatief doet gelukkig ook al volgen.

Bron: NRC.

Bedankt voor de tip Judith van der Linden!

06-02-2014
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden