Boek ons

Neknomination

06-02-2014

Een nieuwe rage die afgelopen week in het nieuws was: neknomination. Het komt erop neer dat je een glas of fles alcoholische drank voor de camera in één keer naar binnen giet. (Dit heet in het Nederlands atten, in het Engels necken.) Vervolgens nomineer je in het filmpje een paar namen. Die mensen hebben nu 24 uur de tijd om precies hetzelfde te doen.

Neknomination was de afgelopen dagen vooral in het nieuws omdat het overlijden van twee jonge jongens ermee in verband gebracht werd. Opnieuw laaide de discussie over comazuipen op. Dit spel zou extra gevaarlijk zijn vanwege social media. Globaal, snel en enorme groepsdruk. Dit draagt allemaal bij aan de groeiende populariteit van Neknomination.

Maar toen werd de briljante Brent Lindeque genomineerd. Hij besloot het helemaal anders aan te pakken en Neknomination om te zetten naar iets goeds. In het filmpje hierboven kun je zien dat hij het niet op een zuipen zet. In plaats daarvan geeft hij een broodje, chocola en een flesje cola aan een dakloze. Geheel volgens de regels nomineert hij anderen om dit ook te doen. Zijn initiatief doet gelukkig ook al volgen.

Bron: NRC.

Bedankt voor de tip Judith van der Linden!

6 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
06-02-2014

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
M
Maria
13-02-2014
Ik vind dit toch een stuk socialer en gezonder dat die zuipfestijn. Zich dood zuipen deden ze sowieso wel maar waarom het via de sociale media moet snap ik niet. Dan liever op deze manier.
H
Henry
13-02-2014
Respect!
K
Koekoek
12-02-2014
Trieneke. Dus 1 drankje achterover tikken is stoer?? Gewoon meegaan met de hype en grappig proberen te zijn noem ik het zelf.
Snap de humor totaal niet maar daarom mogen anderen er nog wel aan meedoen.
T
Trieneke
12-02-2014
gelukkig bestaan er ook jongeren die hun verstand gebruiken en niet stoer willen zijn, respect voor deze jongen!
C
Connie
11-02-2014
Ok Mike, ik snap je reactie niet, maar als je hierop gaat lopen bitchen, reageer dan gewoon niet. Ga jezelf dan maar lekker dood zuipen.
M
Mike
08-02-2014
Gewoon dus braaf een pay-it-forward dingetje. Als dit normaal gebeurt is het maar zweverig maar nu is het nieuws? Toch een beetje jammer...