Boek ons

Meisje van dove ouders steelt de show

24-12-2013

Als je zelf prima kan horen, maar je hebt dove ouders, dan kan je dat zien als een handicap. Zeker als je dan ook nog eens geacht wordt met kerst voor je ouders te zingen. Tenzij, tenzij … je die handicap als een unieke mogelijkheid beschouwt. Precies dat doet dit meisje. Bekijk bovenstaand filmpje en geniet ervan hoe zij vele, vele gebaren méér maakt als de andere kinderen om haar dove ouders toch van de kerstliedjes te kunnen laten genieten.

25 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
24-12-2013

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
O
Omdenken: op kamers in een bejaardentehuis - hetkanWel.nl
11-12-2014
… Meer omdenkcasussen Autistisch jongetje maakt huiswerk te goed Stoere vader weet raad met ADHD-er Meisje van dove ouders steelt de show …
J
John Peters
10-12-2014
Een echt CODA-kind. Zo te zien heeft dit kind vanzelfsprekend gedaan om het liedje te vertalen voor dove ouders. Ik hoop niet dat de ouders van te voren haar hebben verzocht het liedje te vertalen voor hen.
Ik zie bij haar dat zij zich niet verplicht heeft gevoeld om de vertaling voor haar ouders te hebben gemaakt en dat zij iets ondeugends tijdens de vertaling heeft gedaan. Erg leuk en mooi om te zien. John
P
Pauline van Gassel
16-08-2014
geweldig, het leven spettert er van af! Helemaal echt!
F
Femke
16-08-2014
Het allermooiste vind ik, dat dit meisje, de gebaren, die de kinderen voor dit optreden zijn geleerd, er terloops er even bij doet. Prachtig meisje, een kind om trots op te zijn. Nee, ik vind het niet zielig, ze wordt pas zielig, als ze zielig wordt gevonden.
B
Bart
05-02-2014
Ze zorgt niet voor haar ouders, ze houdt rekening met haar ouders. Dat zouden meer mensen moeten doen.
M
Marc
21-01-2014
Dit filmpje moet meer gezien worden.... zo'n fantastisch moment van een multicultureel en meertalig opgevoed kind (veel grotere comfort zone en breder perspectief dan alle kids om haar heen). Gecombineerd met moed of het gebrek aan angst om zichzelf uit te drukken, kan ze erg ver komen. Toffe ouders en goede docenten! +1
A
Anoniem
10-01-2014
Mooi om te zien.Ik denk dat het helemaal geen opgave is om in gebaretaal te zingen. Voor haar is dit normaal. En tolken bij de huisarts of op school lijkt mij wat ver gezocht. Daar hebben we tegenwoordig wel andere middelen voor lijkt me. En ja soms moet ze misschien even een handje helpen maar dat komt overal voor. Dat doen wij ook voor onze ouders, familie of wie dan ook die dat op dat moment nodig heeft.
Deze familie lijkt mij prima te functioneren.
B
Brigitte
10-01-2014
Prachtig filmpje..it let dissapear all yor worries..!
M
Marcel
09-01-2014
Ik vind het jammer dat aan een duidelijk vrolijk en feestelijk evenement de conclusie wordt verbonden dat dit kind de verantwoordelijkheid zou hebben om voor haar ouders te tolken. Die conclusie lijkt mij erg voorbarig en zeker niet te verbinden aan alleen dit filmpje. Zouden haar ouders zich vóór haar geboorte niet gewoon zelf hebben kunnen redden?

Voor mij straalt dit filmpje plezier uit van niet alleen een meisje met dove ouders, maar van een hele school kinderen. Daar word ik blij van.
M
Josephine
09-01-2014
Ik ben het helemaal met je eens Marcel! Alsof die ouders zich niet zelf kunnen redden. Ik ga er stiekem van uit dat die ouders al langer leven en al langer doof zijn dan dat dit kindje op de wereld is en kan gebaren. Alsof ze op de wereld is gezet om te kunnen tolken voor haar ouders.
Ik zie een meisje dat graag een liedje zingt met haar klas en voor haar ouders. Op dezelfde manier dat ze een tekening trots mee naar huis zal nemen wellicht. Niet meer van maken dan het is!
G
Geertje
09-01-2014
Het is prima om een kind tweetalig op te voeden. Maar als het kind vervolgens de verantwoordelijkheid krijgt om te tolken, wordt het volgens mij wél zorgelijk. Op welke leeftijd moet ze mee naar de huisarts om voor haar moeder te tolken? Of mee naar de ouderavond op school? Et cetera. Het is inderdaad een voorsprong om van jongs af aan een tweede taal te leren, maar daar moet geen verantwoordelijkheid aan gekoppeld worden.