Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Leesfragment: Omdenken doe je zo!

06-10-2021

Vandaag is de Kinderboekenweek begonnen! Het thema is 'Worden wat je wil'. En welk beroep jouw kind later ook kiest, omdenker kun je altijd worden. Sommige kinderen kunnen het van nature, anderen vinden het superleuk om te leren. Speciaal voor hen schreven wij het boekje Omdenken doe je zo!. Gericht op kinderen van 9 jaar en ouder. (Maar dat betekent dat natuurlijk niet dat jij er niets van op kunt steken, meelezende ouder of leerkracht...)

Creativiteit behouden

Problemen zijn vervelend. Die wil je natuurlijk liever niet. Maar soms kun je met een probleem je voordeel doen. Er iets goeds van maken. Omdenken, heet dat. Van een probleem een mogelijkheid maken. Als je dit boekje gelezen hebt, zul je merken dat het soms superleuk is om een probleem te hebben!

Om te kunnen omdenken moet je zowel creatief zijn als logisch kunnen nadenken. Jonge kinderen lijken het creatieve deel intuïtief te beheersen. Ze maken "denkfouten" die uiteindelijk tot nieuwe mogelijkheden kunnen leiden. Op een bepaalde leeftijd gaan ze echter beseffen dat er "foute" antwoorden zijn en raken ze dat vermogen kwijt. Dit boek leert kinderen hun uitzonderlijke creativiteit te behouden en te combineren met volwassen logica.

Leesfragment

We hebben de eerste paar pagina's voor jullie online gezet als leesfragment. Zo kun je kijken of het boekje iets voor jouw kind is.
Nieuwsgierig naar de rest? Bestel het boekje dan snel in onze webwinkel.

Twijfel je nog? Wie weet helpen deze mooie reacties:

Mijn 8-jarige zoon neemt met moeite afscheid van het boekje om te gaan slapen. De volgende ochtend is hij om 6.15 uur naar beneden geslopen om het uit te lezen.

Mijn dochter en ik zijn echt fan van het boekje en het spel. Wat een geweldige items!

Dit boekje is zeker een aanrader! Vooral voor kinderen die wat verlegen zijn of kampen met faalangst. Ze leren stap voor stap een probleem te ontleden en het eventueel om te denken. Als dat lukt, is dat goed voor het zelfvertrouwen.

Nelleke Poorthuis
06-10-2021
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Je kunt verdriet pas loslaten als je het kunt toelaten.