zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Koelkast op de stoep

13-04-2016

In restaurants wordt veel eten weggegooid. Dat weten we allemaal. En jullie hebben vast ook wel eens gedacht: er moet toch iets goeds te doen zijn met al dat verspilde eten? Inzamelingsacties voor voedselbanken, dumpster diving of wat je niet meer op kunt gewoon mee naar huis nemen. Maar wat Minu Pauline, eigenaresse van een restaurant in India, heeft bedacht is ongelooflijk simpel maar heel slim en succesvol. Ze zette een koelkast op de stoep voor haar restaurant.

Minu Pauline laat zelf minimaal 50 maaltijden per dag achter in de koelkast, maar ze spoort haar gasten ook aan om hun restjes achter te laten. Mensen die honger hebben mogen altijd eten uit de koelkast pakken, zonder uitleg of reden. Hij is 24 uur per dag open, zit nooit op slot en er is maar één regel: als je er eten in legt, moet je de datum erop zetten. Zo kan Minu controleren of het eten nog goed is. Ze gelooft dat haar koelkast niet alleen daklozen en andere hongerige mensen kan helpen aan eten, maar daarnaast ook mensen kan leren om geen voedsel te verspillen.

Nelleke Poorthuis
13-04-2016
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden