Boek ons

Inspirerend iel

23-11-2014

Acteur Jay Baruchel wist zijn spierloze slungeligheid tot een voordeel om te buigen.

ielStel, je bent een acteur met weinig machismo, een wat iel voorkomen en nerdy uitstraling. De enige rol waarin niemand dat ziet, is in een animatiefilm. Dan hoef je immers alleen maar een stem in te spreken. Althans, zo leek het voor Jay Baruchel. Als stemacteur vertolkt hij in How To Train Your Dragon 2 de rol van drakentemmer Hiccup.

Nu wil het geval dat er bij de inspreeksessies van animatiefilms ook altijd een camera meedraait. Daar halen de animators vaak materiaal uit. En de slungel Baruchel vonden ze grappig en charmant. Dus besloten ze het personage Hiccup naar zijn postuur en motoriek te modelleren. Hiccup wérd als het ware Baruchel. En zo is de acteur niet alleen vocaal, maar ook fysiek in de film terug te vinden.

Baruchel vindt het prima dat zijn ‘spierloze’ verschijning de filmmakers heeft geïnspireerd. “Ik heb mijn gebrek omgezet in een deugd,” aldus de 32-jarige Canadese acteur.

Bron: Nu.nl

Bron foto: Global Panorama

Licentie: CC BY-SA 2.0

1 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
23-11-2014

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
E
Erik
30-11-2014
"Spierloze slungeligheid"? Wat pejoratief zeg. Eindelijk een rolmodel dat niet voldoet aan het stereotype. Bizar dat het zo'n minderheid is überhaupt.