Boek ons

Groene kaart

07-08-2013

Commentaar op de scheidsrechter? Gele kaart! Elleboogstoot? Rode kaart! Bij een potje voetbal met 2 x 11 porties gierend testosteron op de grasmat kun je maar beter duidelijk zijn: elk onsportief gebaar direct afstraffen met waarschuwingen en boetes. Toch?

Of zou je dat ook op een andere manier kunnen aanpakken? Bij de Utrechtse sportclub Kampong denken ze van wel. Daar gaan ze met ingang van de voorjaarscompetitie groene kaarten verstrekken voor het mooiste sportieve moment.

Het werkt als volgt. Na afloop bespreekt het Kampong team het verloop van de wedstrijd. Het mooiste moment krijgt de groene kaart. Die kan gaan naar het eigen team, de tegenstander, één specifieke speler, de scheids- of grensrechter, of de toeschouwers. Per wedstrijd kan één groene kaart worden uitgereikt. De winnaar wordt opgenomen in de eregalerij (je naam wordt gepubliceerd op de speciale site en die van Kampong) en natuurlijk zijn er fraaie prijzen mee te winnen. Zo beloont en stimuleert Kampong goed gedrag tussen de doelpalen.

Kampong start er als eerste mee. In het volgende seizoen is het de bedoeling dat meer voetbalclubs er mee gaan spelen.

Meer weten? Ga naar www.groene-kaart.nlHan Kuiper
24 januari 2012

0 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
07-08-2013

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.