Boek ons

George Clooney

12-03-2015

We hebben er allemaal wel eens mee te maken: afwijzing. Of we nou solliciteren, daten of auditie doen. Afgewezen worden is verschrikkelijk. Je voelt je vaak volkomen machteloos. Je hebt er alles aan gedaan om gekozen te worden, maar het is toch niet gelukt. Je wordt onzeker en vraagt jezelf af wat je verkeerd gedaan hebt en waarom die anderen niet zien hoe geschikt, leuk of goed jij wel niet bent.

Deze situatie noemt auteur Seth Godin de tirannie van het gekozen worden. Daarmee bedoelt hij dat we ons heel vaak in een situatie bevinden waarin we er alles aan doen om door een ander gekozen te worden. We ondernemen zelf geen actie, maar nemen een afwachtende houding aan. We passen ons soms zelfs aan de verwachtingen en wensen van die ander aan en voelen ons pas gewaardeerd als we inderdaad gekozen worden. Volgens Godin is dit niet echt een vruchtbare houding. Hij zegt hierover:

“We zijn instinctief geneigd om te wachten tot we gekozen worden. (…) Pas als je die impuls onderdrukt en je realiseert dat niemand jou gaat kiezen, dan kun je echt aan de slag. Als je hoopt dat de HR mensen aan wie je jouw CV gestuurd hebt jou gaan kiezen, dan kun je lang wachten. Maar zodra jij je realiseert dat er overal problemen zijn die staan te springen om een oplossing, zodra jij je realiseert dat jij al alles in huis hebt om die oplossing te zijn, dan blijken er mogelijkheden in overvloed. Niemand gaat jou kiezen. Kies jezelf.”

Acteurs hebben misschien nog wel het vaakst met afwijzing te maken. Steeds maar weer auditie doen. Dit was ook het geval voor George Clooney. Keer op keer werd hij door regisseurs en producers afgewezen. Hij snapte niet waarom. Iedere keer stak hij veel tijd in het voorbereiden van zijn auditie en als echte pleaser deed hij enorm zijn best om in hun gunst te komen.

Zijn carrière kwam echter pas echt goed van de grond toen hij zich iets heel belangrijks realiseerde. Regisseurs zijn er niet om zijn probleem op te lossen. Zij organiseren audities om een oplossing te vinden voor hun eigen probleem. Clooney besefte dat hij die oplossing kon zijn. Dat hij het heft in eigen hand moest nemen.

Deze ingeving veranderde zijn hele perspectief op auditeren. Tijdens de audities liet hij niet alleen zijn acteertalent zien, maar overtuigde de regisseurs en casting directors er ook van dat hij de man was naar wie ze op zoek waren. Hij zou het verschil maken. Hij is de oplossing voor hun probleem, zogezegd.

Dat deze verandering van houding en perspectief heeft gewerkt, blijkt wel uit het feit dat George Clooney tegenwoordig behoort tot de absolute top. Hij koos zichzelf en daardoor werd hij gekozen.

Bron: Express.be

Foto: Josh Jensen

Licentie: CC BY-SA 2.0 

Bedankt voor de tip Jantine!
14 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Nelleke Poorthuis
12-03-2015

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
L
Luuk
15-03-2015
Eens, maar ik zou het anders verwoorden: je moet kiezen om gekozen geworden. Er zijn inderdaad al genoeg cameleons en je kunt nooit iedereen tevreden houden. Woorden als omdenken, friskijken en dwarsdenken daar moet ik echter hard om lachen. Het gaat mij altijd om de waarheid en niet om tegendraads te zijn. Nonconformisme toont net zo goed als conformisme een gebrek aan een absolute moraliteit (ruggengraat).
D
DITI
14-03-2015
Als je omdenken als een truc ziet... think again!
S
Stefan
13-03-2015
Los van het uiteindelijke resultaat, is het maar net hoe je wilt zijn. Als je bij een sollicitatie wilt slijmen of je anders voor wilt doen dan je eigenlijk bent, dan kun je je afvragen of dit iets is wat je op de lange termijn zou willen. Eigenlijk past het niet lekker bij je karakter. Dat 'schikken naar de ander' is niet bepaald lange termijn denken, al zul je natuurlijk altijd wat tactvol moeten zijn. Laat je motivatie en persoonlijkheid blijken voor zover mogelijk en je merkt vanzelf of dit aansluit bij degene aan de andere kant van de tafel. Zo niet, dan zijn er nog tig andere bedrijven bij wie je wel past. Zolang je moeite wilt doen om je te ontwikkelen en CV-bewust bent, dan kom je vrijwel altijd wel ergens aan werk dat je aanstaat.
N
Nina
13-03-2015
Als je jezelf kiest kun je niet verliezen. Of je de baan nu krijgt of niet.
N
Hélène
17-03-2015
Zo mee eens Nina
N
Hélène
17-03-2015
Zo mee eens Nina
B
Bette-Jantien
13-03-2015
Ja zeg, en als we allemaal zo denken als jij, dan gebeurt er nooit iets. Probeer het gewoon. Kijk anders naar vacature-omschrijvingen en pak de koe bij de hoorns.
y
yvonne
13-03-2015
Eens met lejoh.
P
Peggy
13-03-2015
Natuurlijk krijgt er maar 1 de baan -
zoals altijd, maar dan heeft de rest wel een betere attitude voor de volgende keer.
M
Mascha
13-03-2015
"waarom" het niet werkt. Trucjes werken niet daar word doorheen geprikt, wat wel werkt is het omzetten van je mindset. Als iemand er zelf in geloofd heeft dat een ander voorkomen en andere energie!
W
Wim Zuidberg
13-03-2015
Ik geloof zeker dat het helpt maar het is wel erg arrogant om te denken dat je hiermee alles naar je hand zet. Ik ben het niet eens met de conclusie van het artikel waarin een oorzakelijk verband wordt neergezet.
H
Henry
12-03-2015
Niets voor jou dus, niet aan beginnen!