Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Geheime pizzaparty

21-01-2021

Leuk, een pizza-avond in de openlucht. Behalve dan als het regent, natuurlijk. Of toch?

Geen bal aan

Simon Giaccotto heeft een pizzacateringbedrijf in Apeldoorn. Met zijn mobiele pizzeria komt hij langs op feesten en partijen. Hij organiseert zelf ook pizzaparty’s, liefst in de openlucht. Een probleempje daarbij vormt wel het weer, want als het regent, is zo’n feestje geen bal aan. Dan komt er natuurlijk niemand opdagen. Het op de valreep verplaatsen naar een overdekte locatie is weliswaar een optie, maar hoe weten de mensen dan waar ze naartoe moeten?

Een dilemma dus, voor Giaccotto.

Members only

Hij besloot die onzekerheid te omarmen én te gebruiken: pas één dag voor de pizza-avond bekendmaken waar die plaatsvindt, afhankelijk van de weersvoorspellingen. Zo ontstond de Secret Pizzeria, een evenement waarvoor je van tevoren kaartjes kunt kopen, maar waarvan de locatie tot het laatst een verrassing blijft. Het werd een succes. Veel mensen zijn dol op evenementen waar iets 'mysterieus’ omheen hangt, en vinden het leuk om lid te mogen worden van een besloten Facebookgroep waar ‘geheime’ informatie wordt gedeeld. De onzekerheid over de locatie van de pizzaparty werd opeens een unique selling point.

Inmiddels organiseert Giaccotto zijn Secret Pizzeria meerdere keren per jaar en laat hij die wel twee of drie dagen duren. De kaarten – soms oplopend tot duizend stuks – zijn doorgaans binnen enkele uren uitverkocht.

Op dit moment zijn er vanwege corona uiteraard even geen feestjes, maar ook daarop heeft Giaccotto iets bedacht: een pizza-pakket om thuis zelf pizza te maken. Kan niet mislukken, want je krijgt er een instructievideo van Giaccotto zelf bij. Eet smakelijk!

Tekst: Pam van der Veen
Bron: www.secretpizzeria.nl

Redactie Omdenken
21-01-2021
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden