Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Geen vuilnisbakken

15-08-2013

Eerder deze maand riepen wij jullie nog op om het probleem van het vele vuilnis in het Amsterdamse Vondelpark om te denken. Wat blijkt: in New York hebben ze de oplossing gevonden. Gewoon alle vuilnisbakken weghalen.

Deze zeer onlogische oplossing blijkt te werken in de metrostations van New York City. Als test verwijderde vervoersbedrijf MTA uit twee metrostations alle vuilnisbakken. Dit leverde 50 tot 67 procent minder afval op dan toen ze er nog wel stonden. Een woordvoerder van MTA zegt: "Als onze passagiers hun afval nergens kwijt kunnen, dan nemen ze het mee."

SubwayWil je dat het ergens schoon wordt, plaats dan (meer) vuilnisbakken. Dat klinkt logisch. Toch? Maar dit voorbeeld laat het tegenovergestelde zien. Een interessant experiment. Wellicht geven vuilnisbakken het signaal dat het prima is om in die ruimte afval te produceren en dat het voor je opgeruimd wordt.

Inmiddels is deze pilot uitgebreid naar acht andere metrostation. In de Underground in Londen hebben de stations al sinds 2001 geen prullenbakken meer.

Bron: The New York Times.

 

15-08-2013
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden