zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Fiets gestolen

07-08-2013
7902836154

2011, de dag voor Koninginnedag werd mijn fiets gestolen. Niet zomaar een fiets, maar een ouder-kindtandem. De ideale fiets voor als je twee kinderen heb en regelmatig met veel bagage over hele hoge bruggen moet fietsen. 

Met twee sturen en twee fietstassen kun je moeiteloos zes tassen meenemen. Door de stevige standaard valt ie nooit om, hoe zwaar je `m ook beladen hebt. Je kind kan meetrappen dus als ouder kun je lekker uitrusten. Maar als ouder ben je helemaal in controle, een veilig gevoel in de drukke stad. En last but not least, doordat je er zowel alleen als met zijn drieen op kunt fietsen word je zeer flexibel.

De kinderen ergens ophalen waar ze met de auto zijn gebracht? Onverwacht een extra kindje mee naar het zwembad? Allemaal geen probleem. Deze fiets, die mij het leven met jonge kinderen in de Amsterdamse binnenstad de afgelopen jaren zo eenvoudig en comfortabel had gemaakt, was dus weg.

Nog geen 24 uur later krijg ik een telefoontje van de politie: fiets is terecht en de dader is opgepakt. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

2012, de dag voor Koninginnedag is mijn fiets weer gestolen. Te bizar voor woorden, op de dag af een jaar na de vorige diefstal! Dat kan bijna geen toeval zijn. Natuurlijk ben ik aanvankelijk bloedsjacherijnig. Dan kantelt mijn blik. Ik heb een jaar lang uitstel van diefstal gehad. En in dat jaar heb ik nog intenser genoten van mijn fiets. Dat jaar was zeg maar gestolen tijd.

Een jaar lang heb ik uitstel gehad, maar nu gaat dan toch een nieuwe fase van mijn moederschap in. Het stuur letterlijk uit handen geven en te vertrouwen dat ze het zelf kunnen. Vorig jaar was het nog te vroeg, maar nu zijn de kinderen groot genoeg. Voor mezelf heb ik een mooie, nieuwe, lichte, sportieve fiets met zeven versnellingen gekocht. Een hele nieuwe sensatie waar ik blijkbaar wel aan toe was na al die jaren op een gezinsfiets. Zonder die diefstal was dat voorlopig niet tot me doorgedrongen.


Ineke van den Berg
Mei 2012


Naschrift van Ineke, via de mail op 6 juni 2012. 
"Je zult het niet geloven, maar ik heb vandaag voor de tweede keer mijn fiets teruggekregen. Hij stond gewoon in de buurt met twee lege banden. Hoe lang zal ik nu weer uitstel van diefstal hebben?"

07-08-2013
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden