zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Dyslectische spionnen

27-09-2013
Dylectische Spion

De Britse inlichtingendienst GCHQ is voor hun strijd tegen cyberaanvallen juist op zoek naar mensen met dyslexie. Op sommige gebieden zijn zij namelijk betere spionnen dan hun collega's zonder deze aandoening.

Omdat dyslectici problemen hebben met lezen, schrijven en het interpreteren van woorden, benaderen ze problemen anders dan mensen zonder deze aandoening. Volgens een woordvoerder van GCHQ blinken deze medewerkers juist uit in het ontrafelen van codetaal en het analyseren van ingewikkelde problemen. Ze kijken op een andere manier naar een code en weten hem daarom sneller te kraken. Ze zien patronen, herhalingen en wat er ontbreekt.

Voor GCHQ zijn deze mensen dus onmisbaar in de strijd tegen cybercrime. Zij zien deze aandoening dus ook niet als een probleem, maar juist als een zeer gewenste eigenschap. Wel hebben ze een dyslexie steungroep opgericht om hen te helpen bij het functioneren binnen de organisatie. Directeur Sir Iain Lobban zei in een speech vorig jaar het volgende: "Het is onderdeel van mijn werk om de beste mensen aan te trekken en gebruik te maken van hun talenten. Daarbij laat ik innovatie en verbetering niet afremmen door vooroordelen en stereotypen."

Bron: Daily Mail

Bedankt voor de tip Matthijs Stemmer.

27-09-2013
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden