zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

De vergeten sok

13-05-2021 2 min leestijd

Verdwaalde sokken in huis. Rondslingerend zonder eindbestemming. Wat moet je daar toch mee?

Moeder Xep Campbell vond op een avond ook weer zo'n sok in huis. In de badkamer deze keer. De vergeten sok bleek van haar dochter Kestrel (10) te zijn. Ze keek ernaar, wilde hem oprapen, maar bedacht zich: hoe lang zou het hier blijven liggen als ik er niks mee doe?

Soktentoonstelling

Een week later bleek de sok er nog te liggen. Ongeroerd. Daarom besloot Xep het kledingstuk op een ludieke manier onder de aandacht van haar dochter te brengen: door het tot kunstwerk te verheffen. Boven de sok hing ze een bordje met daarop de naam van de 'kunstenaar', het materiaal en de titel "The Forgotten Sok". Zoals in een echt museum.

Vergeten Sok 0

Briljante comeback

Xep verwachtte dat haar dochter de sok zou zien, met haar ogen zou rollen en de sok met een diepe zucht in de wasmand zou gooien. Maar dochterlief wist de grap van haar moeder te overtreffen: ze bouwde een voetstuk waar ze de sok vervolgens op legde. Zo werd het een echt museumstuk.

Vergeten Sok 1

Challenge accepted

Daarop was het 'game on'. Moeder Xep voegde speelgoeddieren toe die naar het kunstwerk kwamen kijken in de badkamer. Dochter hing meer kunst aan de muur. Ook werd de tentoonstelling steeds verder aangekleed met lampjes, kaarsjes en andere 'bezoekers'.

Vergeten Sok 2

Eindbestemming

De grote vraag is nu natuurlijk: ligt de sok er nog steeds? "Het is een geheel eigen leven gaan leiden, ik zou niet durven om de sok te verplaatsen", zegt Xep. Toch heeft ze voorzichtig aan haar dochter gevraagd wanneer de sok mogelijk weg zou gaan. Daarop antwoordde dochter alleen: "hoe lang duren kunstexposities normaal gesproken?".

Zo zie je maar weer, de badkamervloer kan een prima eindbestemming zijn van een sok. Het probleem werd de bedoeling.

Bron: Goodmorning America

Diede Wieman
13-05-2021
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden