zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Dè was kut

16-04-2023

Verliezen met 13-0. Dat is wel zo ongeveer het ergste wat een voetbalclub kan overkomen. Het gebeurde FC Den Bosch. Tegen PEC Zwolle. Nog nooit kreeg een elftal in het betaalde voetbal in Nederland meer doelpunten tegen in één wedstrijd. In goed overleg stapte trainer Jack de Gier dan ook op na deze nederlaag.

De was kut

Excuses voor supporters

Maar dan moet je natuurlijk ook nog iets met de supporters die je teleurgesteld hebt. Algemeen directeur Tommie van Alphen stuurde een maand later een paar honderd trouwe fans een brief. Hij schreef:

We weten wat verliezen is, maar dit was zelfs voor FC Den Bosch-begrippen nogal veel.
Als je op je Bossche bek gaat, kun je het beter goed doen.

Jij was erbij. Je stond erbij en keek ernaar. Als alles lukt is het leven maar saai.
Er schuilt meer belofte in teleurstelling.

Dus als we straks iets te vieren hebben, kun jij zeggen, dat was toen en dit is nu.
Succes-supporter ben je voor even, FC-er voor het leven.

Bij de brief zat ook een sleutelhanger. Als aandenken. Met de tekst: "Dè was kut! Mar ik war dr bij!" Dat wordt gegarandeerd een collectorsitem. De omdenkactie werd door fans zeer gewaardeerd. Supporter Josse laat op Twitter weten: "De perfecte reactie. Ik had deze wedstrijd niet willen missen."

Bron: Omroep Brabant
Bron foto: @Zuidhintham

Bedankt voor de tip Wim en Joop!

Welke omdenkstrategie is dit?

In ons boek Huh?! - de techniek van het omdenken omschrijven we 15 omdenkstrategieën die je kunt gebruiken om een probleem om te denken tot een nieuwe mogelijkheid.

Dit verhaal is een typisch voorbeeld van strategie nummer 12: etaleren. Toon bewust wat je normaal gesproken juist wilt verbergen. Dus niet net doen of deze monsternederlaag nooit plaatsgevonden heeft, maar er juist aandacht aan schenken. Speel, vergroot, overdrijf. Lach erom en laat zien dat je niet perfect bent.

lees het boek
Huh 1

Heb jij ook een omdenkverhaal?

Iedere zondag lees je op deze website een Omdenkverhaal. Kom je zelf zo'n verhaal tegen? Bijvoorbeeld in de krant, op je werk, thuis of online. Of heb je zelf iets omgedacht dat perfect past tussen alle Omdenkverhalen op deze website? Laat het ons dan vooral weten, want we zijn altijd op zoek naar fraaie voorbeelden. Mail jouw verhaal of tip naar contact@omdenken.nl. Dank je wel!

Nelleke Poorthuis
16-04-2023
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden