Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Calvé

07-08-2013

Enkele jaren geleden zouden wij met Ja-maar® een bijeenkomst houden voor het voltallige personeel van de Calvé pindakaas fabriek in Delft. Onder druk van de internationale concurrentie dreigde de fabriek gesloten te worden. Het was de bedoeling tijdens deze bijeenkomst ideeën te generen hoe de fabriek eventueel zou kunnen worden behouden. De opkomst bij dergelijke bijeenkomsten lag gemiddeld zo rond de 66%. Ondanks het feit dat de bijeenkomsten door de directie verplicht gesteld werden, bezochten van de 200 werknemers gemiddeld slechts zo’n 130 dit soort plenaire sessies.
De rest meldde zich ziek of liet gewoon niets van zich horen.


Tijdens de voorbereiding vroegen wij aan de directeur wat het motief was om deze bijeenkomsten verplicht te stellen. ‘Het gaat toch om hun toekomst’, antwoordde hij verbaasd, ‘dan kan je het toch niet maken om niet te komen?!’ Wel, blijkbaar konden velen dat wél maken, sterker nog, voor velen was het zelfs gewoonte geworden om helemaal niet meer te komen. Zonder verder tegenbericht. Wij stelden dan ook voor het anders aan te pakken en de verplichting te laten vervallen.

Maar wat als er straks dan maar 30 mensen komen´, protesteerde de directeur. ´Dan weten we zeker dat die graag mee willen denken over de toekomst. Ik ben er van overtuigd dat we met 30 gemotiveerde mensen meer resultaat behalen dan met 130 half gemotiveerden´, antwoordde ik. Ondanks de aanhoudende onzekerheid en twijfel van de directeur, durfde hij het experiment gelukkig aan. De bijeenkomst zou op vrijwillige basis plaatsvinden. Wat was het resultaat? De opkomst was hoger dan ooit. Er waren meer dan 190 mensen, bijna iedereen was er! Wat was de reactie van velen? ‘We hoorden dat het vrijwillig was, we dachten, nou, dan gaat daar zeker heel wat gebeuren’.

Overigens. Deze en andere sessies hebben het tij helaas niet kunnen keren. Op 9 oktober 2007 maakte Unilever bekend dat de Calvé fabriek in Delft in 2008 zou gaan sluiten. Vrijdag 23 mei 2008 rolden de laatste potjes pindakaas van de band. De productie van pindakaas werd overgenomen door de Blue Band fabriek in Rotterdam, de sauzen-productie werd verplaatst naar fabrieken in Spanje, Tsjechië en Duitsland. De sluiting betekende het einde van 124 jaar Calvé in Delft.


Berthold Gunster

07-08-2013
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden