Boek ons

Berthold geeft antwoord: chronische ziekte

29-09-2015

In deze video geeft Berthold Gunster antwoord op de vraag: hoe kan ik een chronische ziekte omdenken? Het is een groot, heftig en echt probleem. Maar wat je kan helpen is jezelf alleen maar vergelijken met waar je nu bent.

Sommige vragen over omdenken worden ons nogal vaak gesteld. Dus leek het ons een goed idee om op die vragen eens uitgebreid antwoord te geven in de vorm van een filmpje. Alle filmpjes uit de reeks Berthold geeft antwoord vind je hier.

8 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Berthold Gunster
29-09-2015

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
M
Marjolijn
22-02-2016
Bedankt voor dit filmpje, chronische ziekte. Je slaat de spijker op zijn kop. Zo probeer ik ook te denken en te doen. Ik deel en gebruik het filmpje vaak als ik anderen wil aanmoedigen die zich tot voelen omdat ze niet "zo veel" kunnen.
M
Nelleke Poorthuis
23-02-2016
Wat fijn om te horen, dank je wel.
G
Geniet nooit met mate! | Inspiratie om te Floreren
06-10-2015
… klik: Inspirerend over genieten!!! …
L
Lobke
01-10-2015
Ik vind het nog lastig. Ik vergelijk me niet met wat anderen kunnen. Maar wat ik zelf nog kon, een jaar geleden voor mn herseninfarct. Ik ken mezelf nu noet meer. Wel kan ik me voorstellen dat ik dat over een paar jaar wel zal kunnen. Als het me eindelijk duidelijk word, wat ik nog kan, welk werk ik nog zal kunnen. Wie me nog als werknemer wil.. Ik had dit sneller kunnen omdenken als ik 80 zou zijn geweest in plaats van 36. Ik doe mn best, dat is wat ik weet.
L
Redactie Omdenken
01-10-2015
Sterkte Lobke!
L
Anoniem
01-10-2015
Hoi hoi. Dat is al heel wat meis je best doen. Sterkte en een knuffel. Ik heb Secundaire Progressieve MS. Maar het gaat je lukken. Ik weet t zeker. Liefs Clautje.
O
Olga
30-09-2015
Hier wordt verteld hoe ik het ervaar! Ik heb diabetes type 1 en ik kijk naar wat ikzelf kan op dit moment, ik leg de lat soms te hoog maar ik probeer het wel! Als het lukt vier ik de overwinning op mezelf, ik geniet nu van wat ik kan! Natuurlijk heb ik ook mindere dagen maar dat heeft iedereen dus voldoe ik aan de 'norm'. Angst voor de toekomst heb ik af en toe wel maar ik probeer dit te relativeren met het feit dat niemand enige zekerheid heeft over de toekomst, ik dus ook niet!
Ik voel nu zelfs sterk de neiging om mezelf te gaan verontschuldigen omdat er chronische ziekten zijn die meer invloed hebben op het leven. Ik praat niet of nauwelijks over de effecten en invloed op mijn leven, deze zijn er zeker maar ik kan er goed mee omgaan zodat voor een buitenstaander de invloeden nagenoeg niet zichtbaar zijn. Dit ervaar ik ook weer als prettig, meestal.
Ik geniet van de dag.
O
Redactie Omdenken
01-10-2015
Geweldig Olga. Ga zo door!