Boek ons

Anti-diarree kit

20-03-2014

In sommige gebieden op de wereld is het gemakkelijker om aan Coca Cola te komen dan aan goede medicijnen. Te gek voor woorden, maar het is een feit, dus waarom van de nood geen deugd maken?

diarreeWaarom niet meeliften op het netwerk van ’s werelds grootste frisdrankmerk? Met deze gedachte zet goededoelenorganisatie ColaLife het krachtige distributiesysteem van Coca Cola in voor het transport van anti-diarreepakketjes naar verafgelegen streken. Uitdroging door diarree is namelijk de belangrijkste oorzaak van kindersterfte in grote delen van Afrika. De medicatie zit in speciaal ontworpen verpakkingen, AidPods geheten, die precies in de ruimte tussen de colaflessen passen. Het initiatief van ColaLife is van start gegaan in Zambia en zal worden uitgerold in andere landen.

Bron: Web Urbanist

diarree

 

 

7 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
20-03-2014

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
O
Omdenken: dankzij coca-cola komen medicijnen in meest afgelegen gebieden » hetkanWel.nl
26-03-2014
[...] Omdenken // [...]
B
Ben
23-03-2014
Jammer dat de link onder Colalife niet klopt.
B
Omdenken
24-03-2014
Is aangepast! Goed opgemerkt, dank je wel.
I
Ine
23-03-2014
Idd jammer dat het via Cola moet maar beter iets dan helemaal niets. Misschien kunnen ze er ook een blaadje met tips ertussen stoppen wat je nog meer met Cola kunt doen........o.a. roestige metalen mee schoonmaken, vastgeroeste schroeven mee los krijgen enz.....altijd nuttig in die landen waar ze van vooroorlogse vehikels toch nog iets bruikbaars van maken!
a
arjen
23-03-2014
Als je cola door water vervangt JJP heeft coca cola daar niets meer te zoeken en staakt het medicijnentransport. Deze meeliftoplossing is juist win-win.
J
JJP
23-03-2014
Pracht idee, goed bezig, nu nog de cola door water vervangen en we zijn er.
m
mario van de Luijtgaarden
21-03-2014
dat noem ik nog eens een goede colalitie ;-)