Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Alledaags omdenken: zelfpluktuin

17-08-2016

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen… En soms is het niets meer dan een slim idee waardoor jouw grootste probleem plotseling de bedoeling wordt.

Maar het meeste Omdenken gebeurt in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun ‘omdenksels’ uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden.

Ivo Mijland stuurde ons laatst een mail met een mooi voorbeeld:

Wat doe je als je zoveel groenten en fruit hebt, dat je het qua plukken niet meer bij kunt houden? Geef de toeristen een bakje en laat ze zelf plukken. Op Texel is de Zelfpluktuin een groot succes. Pluk zoveel je wilt en vooral ook wat je wilt. Bij de kassa betaal je 6 euro per kilo plukkerij. Topidee!

Dit toffe concept kom je niet alleen op Texel tegen, door heel Europa vind je plekken waar je zelf kunt plukken. Ontzettend leuk voor jong en oud (en erg handig voor de boeren en telers). Heb jij ook zo’n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel hem met ons!

Nelleke Poorthuis
17-08-2016
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden