zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Alledaags omdenken: liften

16-01-2014
Alledaags Omdenken 01

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen…

Maar het meeste omdenken gebeurt in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun ‘omdenksels’ uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden. Heb jij ook zo’n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel hem met ons!

Hieronder een mooi voorbeeld van alledaags omdenken van Marjan Knippenberg:

Op de Nederlandse wegen is het doordeweeks nogal druk. Al die mensen die (veelal) in hun eentje in hun auto naar hun werk reizen en onze wegen bezetten. Maar ik maak daar één keer per week dankbaar gebruik van.

Ik lift namelijk naar mijn werk (6 kilometer binnen Nijmegen). Ik heb altijd een leuke ontmoeting en een geweldig inspirerend begin van mijn werkdag. Niet zelden ook voor de liftgever, die heeft zijn goede daad van de dag alweer verricht voor hij op zijn werkplek zit. In die zin is liften eigenlijk heel aardig: je geeft de chauffeur de gelegenheid om iemand te helpen!

Is liften ook iets voor jou? Kijk dan eens op NederlandLift.nl.

16-01-2014
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden