Boek ons

Alledaags Omdenken: ligbad

16-12-2013

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen…

Alledaags omdenken-01Maar het meeste omdenken gebeurt in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun ‘omdenksels’ uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden. Heb jij ook zo'n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel hem met ons!

Hieronder het alledaags omdenken van Rik Reijnders:

Ik was eens op vakantie in een huisje in Frankrijk en het huisje was goed voorzien van luxe. Genoeg slaapkamers, lekker ruim en de badkamer was zelfs voorzien van een ligbad. Er was één ding dat me opviel toen ik voor het eerst op die vakantie een bad nam en dat was namelijk dat het bad een kleinere maat had dan het ligbad dat we thuis hebben. M'n eerste gedachte: 'Hè, wat vervelend, veel minder ruimte.' Gelukkig had ik het binnen enkele seconden omgedacht. M'n tweede gedachte was namelijk: 'Dan duurt het ook minder lang dan thuis voor het bad eindelijk vol is!'

Reageer of deel hieronder ook een verhaal!

5 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
16-12-2013

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
j
jen
20-12-2013
Haha ralf
H
Harry
19-12-2013
Op mijn vraag, aan een volwassen man bij mij in de taxi ,die later in zijn leven door een ziekte blind was geworden, "is het niet vreselijk om juist op latere leeftijd blind te worden?" antwoordde hij, Nee juist niet want ik heb alle beelden uit mijn ziende leven op kunnen slaan in mijn hoofd. Dus wanneer ik door het land reis heb de beelden van het landschap in m`n hoofd.
S
Sies
19-12-2013
Laatst was ik met twee vrienden kitesurfen. Het was al aan het eind van het seizoen en in Nederland. Dus: niet echt warm.
Na een uurtje zakte de wind weg. Alleen de jongen met de grootste vlieger kon nog verder. Ik en één vriend stonden beteuterd aan de kant te wachten. Toen zijn we maar gaan omdenken. "Cool dat we nu eens goed kunnen zien hoe Jeroen die ene truc doet". "Fijn dat iedereen weg is, lekker rustig op het strand". "Lekker dat het niet zo hard waait ook, da's toch minder koud als je hier staat!".
De teleurstelling maakte plaats voor een opgetogen sfeer. Totdat we echt verkleumd waren ;-).
D
Djengis
19-12-2013
Tja, op die manier ben ik ineens hééél blij met het feit dat wij helemaal geen bad hebben. Hoef ik dus helemaal niet te wachten op iets dat eerst moet vollopen.
r
ralf van smirren
19-12-2013
als ADHD-er lig ik korter in het bad dan dat het vol gelopen is