Boek ons

Alledaags Omdenken: pitjes

28-11-2013

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen…

Alledaags omdenken-01Maar het meeste Omdenken gebeurt in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun ‘omdenksels’ uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden. Heb jij ook zo'n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel hem met ons!

Hieronder het alledaags omdenken van Helen:

Pitten in mandarijnen... Niet fijn. En ook niet als je wil dat je kinderen zonder zeuren hun vitaminen binnen krijgen. Laatst kwam mijn dochter van 11 trots naar me toe na een mandarijntje met haar hand vol pitjes: "Kijk mama, ik mag 11 wensen doen!". Ik was het alweer vergeten maar heb ze vroeger geleerd dat je voor elke pit in je mandarijn een wens mag doen... Dat heeft gewerkt. Dochter en haar zus zijn dol op mandarijntjes en ik heb ze nooit meer over pitjes gehoord. Tot ze dus 11 wensen mocht doen. :)

Reageer of deel hieronder ook een verhaal!

2 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
28-11-2013

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
F
Frederique
10-12-2013
Een paar jaar geleden vroeg ik mijn leidinggevende of ik een bepaalde cursus mocht doen. Hij weigerde: ik mocht alleen trainingen doen voor het werk wat ik nu doe en kreeg geen trainingen om ander werk te krijgen. Ik baalde daarvan... Op een gegeven moment realiseerde ik me dat zijn verhaal niet klopt: hij gaat wel over het geld dat het bedrijf beschikbaar stelt, maar niet over de trainingen waar ik wel-of-niet aan mee mag doen. Sindsdien volg ik twee keer zoveel trainingen als eerst en vraag ik mijn werkgever niet of ik een training mag doen, maar wie de rekening betaalt. Een deel van de trainingen doe ik op eigen kosten en in eigen tijd. Hij snapt er niets van (en ik heb er lol om).
N
Nicole
29-11-2013
Zaterdagmorgen...jawel! 'Badkamerschoonmaaktijd" YIPPIE A JEEY!! (not)
Maar oke, even knallen, een half uurtje later klaar en hoppaaa.. doekjes bij de was, deur dicht en klaar is kees.
Yep, dat heb ik geweten....het doekje dat tussen de was lekker lag op te drogen heeft de rest van mij handdoeken besmet met chloor waardoor alle handdoeken compleet onder de vlekken zaten..
Weggooien zonde en nee geen zin, tijd en geld voor nieuwe handdoeken.
Nutteloze uitgave als ze het nog gewoon 'doen' btw
Liggen 50 % in de kast 50 % in de was..en kijk er niet naar wanneer ik mij afdroog ALS ze me maar afdrogen.
Dus alle handdoeken dan maar in de chloor.
Jawel een nieuwe collectie handdoeken is geboren :)