zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Alledaags Omdenken: pitjes

28-11-2013

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen…

Alledaags omdenken-01Maar het meeste Omdenken gebeurt in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun ‘omdenksels’ uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden. Heb jij ook zo'n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel hem met ons!

Hieronder het alledaags omdenken van Helen:

Pitten in mandarijnen... Niet fijn. En ook niet als je wil dat je kinderen zonder zeuren hun vitaminen binnen krijgen. Laatst kwam mijn dochter van 11 trots naar me toe na een mandarijntje met haar hand vol pitjes: "Kijk mama, ik mag 11 wensen doen!". Ik was het alweer vergeten maar heb ze vroeger geleerd dat je voor elke pit in je mandarijn een wens mag doen... Dat heeft gewerkt. Dochter en haar zus zijn dol op mandarijntjes en ik heb ze nooit meer over pitjes gehoord. Tot ze dus 11 wensen mocht doen. :)

Reageer of deel hieronder ook een verhaal!

28-11-2013
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden