Boek ons
Denk mee

Tussen twee liefdes

09-02-2016

Het is tijd om de meedenker van Marco af te ronden. Marco zat vast tussen twee liefdes en deelde zijn verhaal met jullie. Hij kreeg volop reacties en dat heeft veel goeds gedaan in zijn situatie.

Dit was het probleem waar Marco mee zat:

De situatie waarin ik niet verder kom, waarschijnlijk doordat ik hierin blijf vastdenken, is als volgt;

Ik ben een gescheiden vader met twee dochters van 5 en 7 jaar oud. Een kleine 10 jaar geleden ben ik verhuisd vanwege mijn werk. In mijn nieuwe woonplaats heb ik destijds mijn inmiddels ex-vrouw ontmoet. Getrouwd en dus twee mooie dochters gekregen.

Inmiddels is mijn huwelijk ten einde. Ik heb een ruime omgangsregeling met mijn dochters. Om de week zijn ze van vrijdagmiddag tot en met dinsdagavond bij mij. In de andere weken zijn ze op dinsdagmiddag vanuit school tot en met het avondeten bij mij.

Sinds begin vorig jaar heb ik een lieve vriendin. Zij woont echter niet in de buurt maar in mijn oude woonplaats. Hierdoor hebben wij dus een relatie op afstand die ons allebei steeds meer moeite kost. We willen zo graag verder met elkaar, samenwonen, iets gaan opbouwen. Ik zou graag terug naar mijn oude woonplaats omdat ik mij daar thuis voel. Al die jaren heb ik altijd het verlangen gehad ooit terug te gaan. Maar ik wil mijn dochters niet minder gaan zien en ben ook bang voor de afstand die er tussen ons zal gaan ontstaan. Aan de andere kant is mijn vriendin zeer gehecht aan haar woonplaats en ziet zij er heel erg tegenop naar mij toe te verhuizen.

Gevangen tussen mijn twee grote liefdes. We hebben vele scenario’s laten passeren maar we lopen hier steeds in vast en komen maar niet tot een voor ieder bevredigende oplossing. Ik ben erg benieuwd naar mooie omdenk-ideeën, ervaringen van anderen of gewoon een nuttige tip.

Marco reageerde als volgt op al jullie tips en ervaringen:

Lieve meedenkers, allen ontzettend bedankt voor het meedenken met ons "probleem". Sommigen van jullie hebben het geïnterpreteerd alsof ik vroeg om advies in het maken van een keuze. Deze keuze hoeft niet te worden gemaakt, mijn dochters staan altijd voorop en komen op de eerste plaats. Ik was vooral benieuwd naar ervaringsverhalen en creatieve omdenk-ideeën. En ook al wisten we diep in ons hart de uiteindelijke oplossing al, toch hebben de veelvuldige reacties ons enorm geholpen en gesterkt in het maken van de juiste beslissingen. We genieten van al het mooie dat we hebben en dat ons door deze bijzondere situatie geboden wordt!

Vergelijkbare situaties

Iets waar Marco veel aan heeft gehad, zijn de vergelijkbare verhalen van de meedenkers. Er waren ongelooflijk veel mensen die in eenzelfde situatie zitten of hebben gezeten. De meesten van hen gaven Marco de tip om altijd voor zijn dochters te kiezen. Zo kan hij bijvoorbeeld bij zijn dochters wonen als zij in zijn huis zijn en kan hij bij zijn vriendin wonen als zijn dochters bij hun moeder zijn. Op die manier kan hij ook nog eens soms in zijn oude woonplaats zijn. Een andere optie was dat de kinderen in een huis gingen wonen en Marco en zijn ex-vrouw dan om en om in dat huis zouden wonen.

Marco mailde ons:

Voor wat betreft het resultaat; dit is ook waar we naartoe aan het werken zijn. Mijn woonlasten in mijn huidige woonplaats zien te verlagen waardoor er meer speling ontstaat om in de woonplaats van mijn vriendin al rustig aan iets op te bouwen samen, op de dagen dat ik de kinderen niet onder mijn hoede heb.

Geluk

Er kwamen veel toejuichende kreten vanuit de meedenkers. Ze stelden dat Marco aan het vastdenken was en zijn situatie op een andere manier zou moeten benaderen. ‘Wat een mazzelaar’ en ‘wat mooi, twee liefdes’ kwamen we bijvoorbeeld een aantal keer tegen in de reacties. Volgens veel meedenkers moet Marco zich juist gelukkig prijzen met de rijkdom aan liefde die Marco heeft. Hij moet het dus helemaal niet zien als een probleem maar als een geluk. Geniet van alle liefde, van je dochters én van je vriendin. Deze liefde kan hartstikke mooi naast elkaar bestaan.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit Marco helemaal gaat lukken!

Bedankt weer voor het meedenken allemaal. Marco heeft dus echt iets aan jullie tips gehad. Heb je zin in meer meedenkers? Binnenkort vind je op onze website weer een paar kersverse problemen. Alle lopende casussen vind je hier. Schroom je ook vooral niet om je eigen meedenkverhaal in te sturen.

86 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
09-02-2016

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
T
Tien
17-02-2016
Waarom is het zo dat kinderen van gescheiden ouders altijd heen en weer moeten reizen tussen beide ouders? Je kunt ook een huis organiseren waar de kinderen permanent wonen en jij en je ex om en om verblijven. Dan kun je de overige tijd met je nieuwe vriendin in je oude woonplaats wonen.
T
Tien
17-02-2016
Waarom zijn het de kinderen die telkens heen en weer moeten? Je zou er ook voor kunnen kiezen om een huis te organiseren waar je kinderen permanent in wonen en waar jij en je ex om en om komen om bij jullie kinderen te wonen. De overige tijd kun jij bij je vriendin wonen in jullie oude woonplaats.
M
Maaike
17-02-2016
Begin dit jaar een relatie? Het is medio februari! Misschien eerst even de eerste verliefdheid laten bezinken? Genieten van dat gevoel? Stap voor stap en het leven wijst je vanzelf de weg.... zo gauw je iets wilt afdwingen of forceren ben je bezig met tegenwerken. Laat je leiden! Je antwoordt komt.....
A
Anna
17-02-2016
Hoezo dilemma? Kinderen op de eerste plek!
Vriendin ziet er tegenop, logisch maar op termijn niet onoverkomelijk lijkt me en het hoort bij een relatie met een vader!. Neem de tijd om jullie relatie wat verder op en uit te bouwen en de kinderen te laten wennen aan de nieuwe partner. Volg het tempo van de kinderen, jullie komen voorlopig op de tweede plaats! Juist dit soort afstanden en keuzes zijn goede tests voor jullie relatie!
Wij hebben omwille van onze beider kinderen heel lang een latrelatie gehad en ik zou het nu weer precies hetzelfde doen. Eerst de kids en nu die zelfstandig genoeg zijn, zijn wij aan de beurt!
A
Anoniem
17-02-2016
Hoezo dilemma? Kinderen op de eerste plek!
Vriendin ziet er tegenop, logisch maar op termijn niet onoverkomelijk lijkt me en het hoort bij een relatie met een vader!. Neem de tijd om jullie relatie wat verder op en uit te bouwen en de kinderen te laten wennen aan de nieuwe partner. Volg het tempo van de kinderen, jullie komen voorlopig op de tweede plaats! Juist dit soort afstanden en keuzes zijn goede tests voor jullie relatie!
P
Patricia
16-02-2016
Omdenken = Kijk niet naar de nadelen, maar naar de leuke kanten van een relatie op afstand. Zoals bijv. dat je steeds weer ontzettend blij bent om elkaar na een paar dagen te zien. Omdenken is ook: voor je het weet wonen de kinderen zelfstandig en kunnen jullie samen wonen waar je wilt.
I
Ingrid karssens
16-02-2016
Ik lees vooral veel IK berichten. In een relatie is het geven en nemen. Je zou kunnen beginnen met je eigen verlangens los te laten uit liefde voor je nieuwe vriendin met wie je verder wilt en je eens op gevoelsniveau je te verdiepen in wat zij wil. Als zij datzelfde doet is er misschien meer ruimte om de zaak wat anders te bekijken.Dat zelfde kunnen ex en kinderen doen. "Wat zou jij doen als je ...was en waarom" Dan wordt het uiteindelijke besluit met meer begrip ontvangen. Succes
J
Jan
16-02-2016
Het is 100% zeker dat de liefde voor je kinderen nooit over zal gaan en zij zeker nog een 15 tal jaren afhankelijk van je zijn en graag huisgenoten van je blijven. Van je nieuwe liefde is dit maar de vraag en zij kan heel goed voor zichzelf zorgen. Waarom zou je de huidige situatie willen veranderen? Is je vorige situatie niet sleets geworden omdat je veel bij elkaar was, wil je dit opnieuw gaan meemaken?
J
Johanneke
16-02-2016
Hi Marco, balen dat je je gevangen voelt. Ben je niet eigenlijk bang om naar je hart te luisteren? Ik vind het niet netjes van je vriendin dat ze niet voor je wil verhuizen. Vermijd je misschien, door dit als dilemma te zien, de pijn dat jouw vriendin geen begrip & respect heeft voor jouw rol als vader? Verticale relaties (bloedbanden) gaan ALTIJD vóór horizontale (gekozen) relaties. Je vriendin zou jou niet eens in deze positie mogen brengen! Als ze écht van je houdt, verhuist ze nu met je mee richting je kinderen. Als de kinderen groot genoeg zijn om zelf te reizen kunnen jullie je woonplaats herzien. Ze zal moeten accepteren dat een relatie met een vader de consequentie met zich meebrengt dat ze offers moet brengen.
P
Piet Klein
16-02-2016
Tja, je dacht ook dat de relatie met je ex voor eeuwig zou zijn. Zo kan het ook gaan met je nieuwe vriendin. De relatie met je kinderen is zeker voor het leven.