Boek ons
Denk mee

Tussen twee liefdes

09-02-2016

Het is tijd om de meedenker van Marco af te ronden. Marco zat vast tussen twee liefdes en deelde zijn verhaal met jullie. Hij kreeg volop reacties en dat heeft veel goeds gedaan in zijn situatie.

Dit was het probleem waar Marco mee zat:

De situatie waarin ik niet verder kom, waarschijnlijk doordat ik hierin blijf vastdenken, is als volgt;

Ik ben een gescheiden vader met twee dochters van 5 en 7 jaar oud. Een kleine 10 jaar geleden ben ik verhuisd vanwege mijn werk. In mijn nieuwe woonplaats heb ik destijds mijn inmiddels ex-vrouw ontmoet. Getrouwd en dus twee mooie dochters gekregen.

Inmiddels is mijn huwelijk ten einde. Ik heb een ruime omgangsregeling met mijn dochters. Om de week zijn ze van vrijdagmiddag tot en met dinsdagavond bij mij. In de andere weken zijn ze op dinsdagmiddag vanuit school tot en met het avondeten bij mij.

Sinds begin vorig jaar heb ik een lieve vriendin. Zij woont echter niet in de buurt maar in mijn oude woonplaats. Hierdoor hebben wij dus een relatie op afstand die ons allebei steeds meer moeite kost. We willen zo graag verder met elkaar, samenwonen, iets gaan opbouwen. Ik zou graag terug naar mijn oude woonplaats omdat ik mij daar thuis voel. Al die jaren heb ik altijd het verlangen gehad ooit terug te gaan. Maar ik wil mijn dochters niet minder gaan zien en ben ook bang voor de afstand die er tussen ons zal gaan ontstaan. Aan de andere kant is mijn vriendin zeer gehecht aan haar woonplaats en ziet zij er heel erg tegenop naar mij toe te verhuizen.

Gevangen tussen mijn twee grote liefdes. We hebben vele scenario’s laten passeren maar we lopen hier steeds in vast en komen maar niet tot een voor ieder bevredigende oplossing. Ik ben erg benieuwd naar mooie omdenk-ideeën, ervaringen van anderen of gewoon een nuttige tip.

Marco reageerde als volgt op al jullie tips en ervaringen:

Lieve meedenkers, allen ontzettend bedankt voor het meedenken met ons "probleem". Sommigen van jullie hebben het geïnterpreteerd alsof ik vroeg om advies in het maken van een keuze. Deze keuze hoeft niet te worden gemaakt, mijn dochters staan altijd voorop en komen op de eerste plaats. Ik was vooral benieuwd naar ervaringsverhalen en creatieve omdenk-ideeën. En ook al wisten we diep in ons hart de uiteindelijke oplossing al, toch hebben de veelvuldige reacties ons enorm geholpen en gesterkt in het maken van de juiste beslissingen. We genieten van al het mooie dat we hebben en dat ons door deze bijzondere situatie geboden wordt!

Vergelijkbare situaties

Iets waar Marco veel aan heeft gehad, zijn de vergelijkbare verhalen van de meedenkers. Er waren ongelooflijk veel mensen die in eenzelfde situatie zitten of hebben gezeten. De meesten van hen gaven Marco de tip om altijd voor zijn dochters te kiezen. Zo kan hij bijvoorbeeld bij zijn dochters wonen als zij in zijn huis zijn en kan hij bij zijn vriendin wonen als zijn dochters bij hun moeder zijn. Op die manier kan hij ook nog eens soms in zijn oude woonplaats zijn. Een andere optie was dat de kinderen in een huis gingen wonen en Marco en zijn ex-vrouw dan om en om in dat huis zouden wonen.

Marco mailde ons:

Voor wat betreft het resultaat; dit is ook waar we naartoe aan het werken zijn. Mijn woonlasten in mijn huidige woonplaats zien te verlagen waardoor er meer speling ontstaat om in de woonplaats van mijn vriendin al rustig aan iets op te bouwen samen, op de dagen dat ik de kinderen niet onder mijn hoede heb.

Geluk

Er kwamen veel toejuichende kreten vanuit de meedenkers. Ze stelden dat Marco aan het vastdenken was en zijn situatie op een andere manier zou moeten benaderen. ‘Wat een mazzelaar’ en ‘wat mooi, twee liefdes’ kwamen we bijvoorbeeld een aantal keer tegen in de reacties. Volgens veel meedenkers moet Marco zich juist gelukkig prijzen met de rijkdom aan liefde die Marco heeft. Hij moet het dus helemaal niet zien als een probleem maar als een geluk. Geniet van alle liefde, van je dochters én van je vriendin. Deze liefde kan hartstikke mooi naast elkaar bestaan.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit Marco helemaal gaat lukken!

Bedankt weer voor het meedenken allemaal. Marco heeft dus echt iets aan jullie tips gehad. Heb je zin in meer meedenkers? Binnenkort vind je op onze website weer een paar kersverse problemen. Alle lopende casussen vind je hier. Schroom je ook vooral niet om je eigen meedenkverhaal in te sturen.

86 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
09-02-2016

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
S
Sabine
17-02-2016
Kinderen zouden altijd voor moeten gaan. Zij hebben geen keuze. Ga naar het huis van je vriendin als de kinderen niet bij jou zijn.
T
Tommy
17-02-2016
Omdenken is uit je traditionele denkpatroon. Je oproep hier maakt dat je er dus wel open voor staat? Daar zit dus ook de oplossing die ik ook heb gevonden met mijn 2 dochters en mijn lieve vriendin op flinke afstand met haar 2 kids. Je kids wonen in 2 huizen, dus waarom niet zelf proberen zolang ze thuis wonen?. Leer je ook weer van hun hoe zij daarmee omgaan en leer jezelf hoe je het nog beter voor je kids kan doen. Ga samenwonen in twee huizen. Positieve daarvan is dat je vriendin ook jouw kids beter leert kennen (en jij evt die van haar?) en dat maakt alles mooier. Mijn ervaring leert dat je elkaar dan toch veel ziet. Je zit niet vast tussen 2 liefdes, je hebt 2 liefdes!
R
Rinie
17-02-2016
Maak ook een omgangsregeling met je nieuwe vriendin in je vrije tijd en blijf voorlopig wonen in de buurt bij je kinderen. Dat is het grootste cadeau wat je je kinderen kan geven. Je kinderen blijven je kinderen, je vrouw hoeft je vrouw niet te blijven, zoals je hebt ondervonden.
Als de kids groot genoeg zijn, is het tijd om andere stappen te nemen.
H
Herman
17-02-2016
Je kan volgens mij niet vast komen te zitten in een dergelijke discussie. Er is namelijk keuze.. alleen een uitgangspunt... jouw dochters. Je wil ze natuurlijk zien en een band handhaven.. en gezien de leeftijd is er ook nog veel op te bouwen. De vraag is heel simpel... Laat JIJ jouw dochters los(ser)... of wil jouw nieuwe liefde de liefde voor haar woonplaats loslaten... is toch geen vraag eigenlijk..?
B
B
17-02-2016
je hebt nu samen toch ook al twee woningen? Woon parttime samen! Bij haar als je de kinderen niet hebt. Als je dochters er zijn, woon je waar je nu woont.

Ja dan moet je meer rijden voor je werk, maar dan heb je tijd om naar je favoriete muziek te luisteren, of een luisterboek over co-ouderschap.
I
Ilona
17-02-2016
Misschien ligt de oplossing letterlijk in het midden? Beide verhuizen naar een plek die voor iedereen goed te bereizen is? Met de voeten zo vast in de klei, geeft wring ruimte voor mentale vrijheid.
I
Ilona
17-02-2016
Misschien ligt de oplossing letterlijk in het midden? Beide verhuizen naar een plek die voor iedereen goed te bereizen is? Met de voeten zo vast in de klei, geeft wring ruimte voor mentale vrijheid.
T
Tamara
17-02-2016
Waarom per se samenwonen? Ik heb een vriend in Frankrijk en ik zie veel voordelen in deze lange-afstands relatie. Het is altijd quality time en we houden onze eigen levens.
Je kinderen staan voorop. Of willen jullie samen ook nog kinderen krijgen? Ik denk dat jullie wel het experiment kunnen aan gaan, maar dat betekent dat je vriendin het zal moeten proberen om te verhuizen uit haar favoriete woonplaats. Je kan het altijd proberen. Ik heb zo vaak mijn leven overhoop gezet door te verhuizen en dat heeft vele deuren geopend. Maar de kinderen gaan voorop, vind ik.
Z
Zefanja
17-02-2016
Kunnen jouw kinderen je tegemoet komen? Ik denk het niet. Ze hebben nog geen rijbewijs en kunnen nog niet zelfstandig lange afstanden afleggen. Kan je vriendin je tegemoet komen?

Je zit in een spagaat. Werk, wonen, liefde, kinderen. Maar mag het ook even knellen? Mag je ook dromen? Hoe zou je ideale situatie eruitzien als er geen reistijd zou zijn?

Misschien even buiten de box denken? Vindt je vriendin de reisafstand eigenlijk wel het probleem, of wil ze een eigen plek in je leven?
Bij mijn moeder was zij de flexibele in haar huidige relatie. Mijn zusje en ik waren net het huis uit en zijn kinderen zijn 8 jaar jonger en zaten nog op de basisschool. Bij haar bleek de angel niet te zitten in de reistijd. Hij is uiteindelijk verhuisd naar de stad waar de kinderen toch naar de middelbare school zouden gaan. Qua reistijd (werk is in oude woonplaats waar ze nog 2 nachten doorbrengt) maakt het nauwelijks uit, maar ze hebben samen dit huis uitgezocht en het is nu ook haar thuis.

Je kinderen hebben geen keuze. Je vriendin wel. Ik hoop dat jij voor je kinderen kiest. Ik hoop ook dat je de kracht hebt om beide relaties langere tijd in stand te houden. Ik houdt het al 6,5 jaar uit met mijn vriend, hoewel we elkaar maar 2 etmalen per week zien. Bij ons is het de studiesteden die ons scheidt. Gelukkig hebben we veel om over vooruit te dromen.

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 4 was. Ik heb niet zoveel contact met mijn vader als ik zou willen en hij heeft minder contact met mij en mijn zusje dan hij zou willen. Eeuwig zonde.
M
Marianne van Zelst
17-02-2016
Vriendin heeft geen kinderen. Jij wel. Kinderen gaan voor. Zij hebben het onvoorwaardelijke recht op beide ouders. Zij hoeven geen offers te brengen omdat jij een nieuwe relatie hebt. Jouw vriendin moet ook een verrijking worden in het leven van de kinderen. Als de kinderen haar niet als een verrijking zien, gaat het te snel voor hen en ben jij dus verplicht een stapje terug te doen. Jij kan best een nieuwe baan vinden bij je vriendin in de buurt. Dan trek je bij haar in op de dagen dat je de kinderen niet hebt. Je houdt je oude huis aan en daarin verblijf je met de kinderen totdat de kinderen haar volledig geaccepteerd hebben. Dat betekent dat je op dit moment een week van vrijdag tot dinsdag alleen bij je kinderen bent en de andere week alleen op dinsdag. De rest van de tijd kun je dus gewoon bij je kinderen doorbrengen. Als je werkt bij je vriendin in de buurt dan moet je 2 dinsdagen en 1 maandag extra kilometers rijden. Dat is toch niet zo erg? De andere oplossing is dat je vriendin permanent bij jou komt wonen. Dit is pas mogelijk als jouw kinderen je vriendin als een verrijking in hun leven beschouwen. In dit geval moet je relatie toch echt wel langer dan een jaar stand gehouden hebben voordat je van hen ook maar iets op dit gebied kunt verwachten. Je kinderen gaan ten alle tijde voor het meisje.