Boek ons
Denk mee

Tussen twee liefdes

09-02-2016

Het is tijd om de meedenker van Marco af te ronden. Marco zat vast tussen twee liefdes en deelde zijn verhaal met jullie. Hij kreeg volop reacties en dat heeft veel goeds gedaan in zijn situatie.

Dit was het probleem waar Marco mee zat:

De situatie waarin ik niet verder kom, waarschijnlijk doordat ik hierin blijf vastdenken, is als volgt;

Ik ben een gescheiden vader met twee dochters van 5 en 7 jaar oud. Een kleine 10 jaar geleden ben ik verhuisd vanwege mijn werk. In mijn nieuwe woonplaats heb ik destijds mijn inmiddels ex-vrouw ontmoet. Getrouwd en dus twee mooie dochters gekregen.

Inmiddels is mijn huwelijk ten einde. Ik heb een ruime omgangsregeling met mijn dochters. Om de week zijn ze van vrijdagmiddag tot en met dinsdagavond bij mij. In de andere weken zijn ze op dinsdagmiddag vanuit school tot en met het avondeten bij mij.

Sinds begin vorig jaar heb ik een lieve vriendin. Zij woont echter niet in de buurt maar in mijn oude woonplaats. Hierdoor hebben wij dus een relatie op afstand die ons allebei steeds meer moeite kost. We willen zo graag verder met elkaar, samenwonen, iets gaan opbouwen. Ik zou graag terug naar mijn oude woonplaats omdat ik mij daar thuis voel. Al die jaren heb ik altijd het verlangen gehad ooit terug te gaan. Maar ik wil mijn dochters niet minder gaan zien en ben ook bang voor de afstand die er tussen ons zal gaan ontstaan. Aan de andere kant is mijn vriendin zeer gehecht aan haar woonplaats en ziet zij er heel erg tegenop naar mij toe te verhuizen.

Gevangen tussen mijn twee grote liefdes. We hebben vele scenario’s laten passeren maar we lopen hier steeds in vast en komen maar niet tot een voor ieder bevredigende oplossing. Ik ben erg benieuwd naar mooie omdenk-ideeën, ervaringen van anderen of gewoon een nuttige tip.

Marco reageerde als volgt op al jullie tips en ervaringen:

Lieve meedenkers, allen ontzettend bedankt voor het meedenken met ons "probleem". Sommigen van jullie hebben het geïnterpreteerd alsof ik vroeg om advies in het maken van een keuze. Deze keuze hoeft niet te worden gemaakt, mijn dochters staan altijd voorop en komen op de eerste plaats. Ik was vooral benieuwd naar ervaringsverhalen en creatieve omdenk-ideeën. En ook al wisten we diep in ons hart de uiteindelijke oplossing al, toch hebben de veelvuldige reacties ons enorm geholpen en gesterkt in het maken van de juiste beslissingen. We genieten van al het mooie dat we hebben en dat ons door deze bijzondere situatie geboden wordt!

Vergelijkbare situaties

Iets waar Marco veel aan heeft gehad, zijn de vergelijkbare verhalen van de meedenkers. Er waren ongelooflijk veel mensen die in eenzelfde situatie zitten of hebben gezeten. De meesten van hen gaven Marco de tip om altijd voor zijn dochters te kiezen. Zo kan hij bijvoorbeeld bij zijn dochters wonen als zij in zijn huis zijn en kan hij bij zijn vriendin wonen als zijn dochters bij hun moeder zijn. Op die manier kan hij ook nog eens soms in zijn oude woonplaats zijn. Een andere optie was dat de kinderen in een huis gingen wonen en Marco en zijn ex-vrouw dan om en om in dat huis zouden wonen.

Marco mailde ons:

Voor wat betreft het resultaat; dit is ook waar we naartoe aan het werken zijn. Mijn woonlasten in mijn huidige woonplaats zien te verlagen waardoor er meer speling ontstaat om in de woonplaats van mijn vriendin al rustig aan iets op te bouwen samen, op de dagen dat ik de kinderen niet onder mijn hoede heb.

Geluk

Er kwamen veel toejuichende kreten vanuit de meedenkers. Ze stelden dat Marco aan het vastdenken was en zijn situatie op een andere manier zou moeten benaderen. ‘Wat een mazzelaar’ en ‘wat mooi, twee liefdes’ kwamen we bijvoorbeeld een aantal keer tegen in de reacties. Volgens veel meedenkers moet Marco zich juist gelukkig prijzen met de rijkdom aan liefde die Marco heeft. Hij moet het dus helemaal niet zien als een probleem maar als een geluk. Geniet van alle liefde, van je dochters én van je vriendin. Deze liefde kan hartstikke mooi naast elkaar bestaan.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit Marco helemaal gaat lukken!

Bedankt weer voor het meedenken allemaal. Marco heeft dus echt iets aan jullie tips gehad. Heb je zin in meer meedenkers? Binnenkort vind je op onze website weer een paar kersverse problemen. Alle lopende casussen vind je hier. Schroom je ook vooral niet om je eigen meedenkverhaal in te sturen.

86 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
09-02-2016

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
C
Cecile V d Bergh
24-02-2016
Jou kinderen zijn en blijven van jou. Een vriendin niet. De kinderen hebben jou nodig. Jou liefde en aandacht en zorg. Je bent verantwoordelijk voor hen. Met de nieuwe vriendin kan je een lat-relatie hebben tot wanneer de kinderen opgegroeid zijn, de situatie kunnen begrijpen.
G
Gerri
18-02-2016
Omdenken in plaats van gevangen tussen twee liefdes kun je stellen rijkdom doordat je twee liefdes hebt in je leven. Hoe ga je om met die rijkdom? Een nieuwe liefde en de wens om op een bepaalde plek misschien wel een nieuw gezin te stichten en de liefde voor je dochters op een andere plek. De liefde is er, die kent geen afstand. Hoe kun je de afstand in het praktische leven overbruggen?
G
Gerda
17-02-2016
Mijn ervaring hierin was , wanneer de kinderen er zijn blijf je (samen met je vriendin) in je/jullie huis, en wanneer de kinderen er niet zijn, zijn jullie samen in het huis van je vriendin en oude geboorte plaats. Win win situatie. Is dit niet mogelijk dan blijf je "alleen" in jullie huis wanneer de kinderen er zijn. En gaan jullie de dagen samen bij je vriendin doorbrengen. Je had ook geen keus gehad wanneer je nog getrouwd was geweest, dan heb je de kinderen altijd. Heel veel succes met je beslissing.
J
Joost
17-02-2016
Wil je samenwonen of samen iets opbouwen?
Dat eerste is namelijk niet nodig om het tweede te laten gebeuren.
W
Wies
17-02-2016
Blijf aub in de buurt van je kinderen wonen. Als je nu gaat verhuizen zal de band met je kinderen verwateren, en dat komt nooit meer goed. Je mist hun kindertijd, hun puberen, hun eerste liefjes. Dat wil je toch niet. Als de dochters bij hun mama zijn heb jij alle tijd van de wereld om naar je vriendin te gaan en daar een nieuw leven mee op te bouwen. Je meiden zullen je dankbaar zijn, alle drie.
M
M
17-02-2016
Ik vind de starheid van je nieuwe vriendin iets waar je over na moet denken. Als ik verliefd word op een man met kinderen ver weg dan zitten daar logische gevolgen aan. En eerlijk gezegd als mijn nieuwe vriend zijn kinderen voor mij in de steek zou laten zou ik gaan twijfelen aan zijn kracht. Want als hij dat met zijn kinderen al doet hoe gaat dat dan met andere problemen.
J
Joke
17-02-2016
Op het moment dat je kinderen bij jou zijn woon je, waar je nu woont. Op het moment dat ze er niet zijn woon je in je oude woonplaats bij je vriendin. Zo zie je haar vaker en je kinderen net zo vaak
I
Inge
17-02-2016
Waarom zou samen wonen en samen iets opbouwen in één huis moeten? Zie het zo: je hebt een (t)huis in de buurt van je dochters én een (t)huis bij je vriendin waar je als krent op de taart ook in je oude geliefde woonplaats bent. Doordat je niet 24/7 bij je vriendin bent, blijft je relatie ook fris en heb je allebei tijd en ruimte voor jezelf. Kortom, jij verkeert in een win-win situatie!
M
Miek
17-02-2016
Niet Omdenken! Bij de kinderen in de buurt blijven. Over tien jaar heb je nog de rest van je leven om te wonen waar jij wil.
M
Matthijs
17-02-2016
Allereerst: lastige situatie! Complimenten voor je openheid om dat hier in te brengen.

Omdenken van dit probleem: wat zijn de kansen? Het is een uitgelezen kans om ofwel weer terug te gaan naar je oude woonplaats; of juist bewust te kiezen voor je dochters en daardoor nog meer te genieten van het goede contact.

Andere aanpak is ook een optie: vraag eens aan je nieuwe vriendin, aan je kinderen en evt aan je ex wat zijn van de situatie denken en verwachten. Misschien ontstaat er spontaan ruimte, wil je ex ook wel eens verhuizen, heeft je nieuwe vriendin een project van 1 jaar bij jouw huidige woonplaats, etc.

Tot slot: omkeren. Er is geen probleem, maar een mogelijkheid. Eigenlijk heb je alleen maar meer dan eerst. Een goede band met je kinderen, een nieuwe vriendin, de kans om meer in je oude woonplaats te zijn, noem maar op. Kun je ook tevreden zijn met die opties - en vanuit die tevredenheid kiezen wat voor nu de beste stap is?