zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons
Denk mee

Puberzoon en school...

11-12-2018

Yvonne kwam op onze website bij de meedenkverhalen terecht en dacht: ik stuur de mijne in! Ze is al een tijdje aan het worstelen met haar puberzoon en zijn slechte prestaties op school. Lees hieronder haar verhaal en denk met haar mee!

Meedenker Puberzoon En School Kleiner

Het probleem van Yvonne

Omdat onze jongste puberzoon van 13 het liefst de hele dag achter z’n PlayStation zit en school maar stom vindt omdat daar van alles maar moet en hij zelf de regels niet mag bepalen, heb ik jullie hulp nodig. Want… we weten het niet meer. Hij doet weinig tot niets voor school. Hij staat er zeer slecht voor. Als hij deze punten houdt, moet hij van school af en een niveau lager gaan doen. Nu gaat het ons niet om het niveau, want als hij niet beter zou kunnen, so be it. Maar meneer kan zeker beter. Dan vinden we het toch wel erg zonde dat hij dat niet lijkt te beseffen.

Natuurlijk hebben we al van alles geprobeerd: boos worden, streng zijn, PlayStation verbod, belonen als het goed gaat, negeren, etc. etc. Er hebben verschillende gesprekken op school plaatsgevonden. Dan knikt hij braaf ja en amen, maar doet vervolgens gewoon weer helemaal niks. Ik merk zelf dat ik nu het punt heb bereikt van jammer dan. Want het kost megaveel energie om toch maar te proberen hem op het juiste schoolpad te krijgen. Het is trekken aan een dood paard.

Natuurlijk heb ik het er wel eens met anderen over. We krijgen dan goedbedoelde adviezen waarvan we met de één meer kunnen dan met de ander. Feit is en blijft voorlopig: meneer is een enorme puber, met enorme puberbuien, die precies doet waar hij zelf zin in heeft, die zich niets laat vertellen en het zelf allemaal prima lijkt te weten. Maar de vraag is: doen we er goed aan om hem qua school maar in zijn sop gaar te laten koken? Of zijn er tips wat betreft het verbeteren van de intrinsieke motivatie waardoor hij ineens het licht zal zien? Ik ben heel benieuwd naar jullie meningen hierover.

Denk mee

Yvonne kan jullie hulp goed gebruiken. Hebben jullie ideeën over hoe dit aan te pakken? Hier ervaring mee? Heb je zelf zo'n puber in huis (gehad)? Of misschien nog wel leuker: was jij zelf zo'n puber? En wat had jij toen nodig van je moeder? We horen het graag in een reactie hieronder.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Hier vind je nog meer meedenkers om je tanden in te zetten. Zit je zelf met een probleem? Wie weet is het wel geschikt voor de volgende meedenker. Mail ons gerust!

Nelleke Poorthuis
11-12-2018
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Dat je struikelt en valt, betekent niet dat je op het verkeerde pad zit. Ook op het juiste pad kom je obstakels tegen.