zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons
Denk mee

Opruimen

06-06-2018

Clarice zit met een probleem bij haar scoutinggroep. Ze verhuren het terrein namelijk regelmatig aan anderen en die inkomsten zijn erg belangrijk voor ze. Maar het gaat helaas nogal eens mis op het gebied van opruimen en schoonmaken. Lees hieronder de oproep van Clarice om met haar mee te denken.

Meedenker Opruimen

​Het probleem

Dit is het probleem waar Clarice mee zit:

Ik zou jullie willen vragen mee te denken hoe ik een situatie binnen mijn scoutinggroep kan omdenken. Op het terrein en in de gebouwen draaien meerdere leeftijdsgroepen kinderen hun scoutingspel elke zaterdag. Met dit mooie weer is de blokhut en het terrein vaak zaterdagavond en zondag verhuurd. Voordat de leiding of oudste jeugdleden dan afsluiten moet alles schoon en netjes zijn voor de verhuur. Dit gebeurt echter niet altijd goed. Veel mensen ruimen wel goed op, maar zijn niet de laatsten die vertrekken. Ze laten het dus netjes achter maar anderen na hen hebben toch net weer een beetje rommel gemaakt en ruimen niet op. Dit levert veel frustratie op en boosheid bij de andere leiding.

We hebben al geprobeerd te zeggen dat de opbrengsten van het verhuur heel belangrijk zijn en dat ze zelf ook profiteren van de verdiensten. Maar dit heeft weinig invloed... Mijn vraag dus, hoe zouden we dit vanuit het omdenken kunnen benaderen? Ik hoop dat jullie mee willen denken, alvast hartelijk dank!

​Denk mee

Kan dit probleem omgedacht worden? Hebben jullie ideeën over hoe Clarice dit aan kan pakken? Hier ervaring mee? Zit je ook bij een scoutinggroep? Hoe gaan jullie daar dan mee om? We horen het graag in een reactie hieronder.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Hier vind je nog meer meedenkers om je tanden in te zetten. Zit je zelf met een probleem? Wie weet is het wel geschikt voor de volgende meedenker. Mail ons gerust!

Nelleke Poorthuis
06-06-2018
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Dat je struikelt en valt, betekent niet dat je op het verkeerde pad zit. Ook op het juiste pad kom je obstakels tegen.