zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons
Denk mee

Niet voeren a.u.b.

09-07-2018

Tijd voor een nieuwe meedenker. Deze keer kregen we een mail van Judith. Ze werkt als dierverzorgster in een dierentuin en maakt zich zorgen over de gezondheid van de ringstaartmaki's. Bezoekers voeren ze van alles! Denken jullie met haar mee? Hieronder haar verhaal.

Meedenker Niet Voeren Aub Kleiner

Aapjes kijken

Als dierverzorgster in een dierentuin is het welzijn en de gezondheid van mijn dieren erg belangrijk. Helaas worden bij ons de ringstaartmaki's veel gevoerd door bezoekers. Het is namelijk een doorloopverblijf en de bezoekers vinden het fantastisch als er een maki op hun schouder komt zitten. Daarom worden ze gelokt met koek, snoep, Magnums, kauwgom, chips en allerlei andere dingen die de dieren erg ziek kunnen maken of zelfs kunnen doden. We hebben een bordje bij de ingang van het verblijf met de tekst: niet eten in dit verblijf, niet voeren. Maar hier wordt niet naar geluisterd. Continu toezicht is niet mogelijk. Hoe kan ik dit probleem omdenken?

Denk mee

Judith kan jullie hulp goed gebruiken. Hebben jullie ideeën over hoe dit aan te pakken? Hier ervaring mee? Kan dit probleem omgedacht worden? Kunnen we van het gedrag van de bezoekers de bedoeling maken zonder dat het de dieren schaadt? Of het verlangen van de bezoekers gebruiken om ze tot het juiste gedrag te verleiden? Of misschien weten jullie wel een goede oplossing? We horen het graag in een reactie hieronder.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Hier vind je nog meer meedenkers om je tanden in te zetten. Zit je zelf met een probleem? Wie weet is het wel geschikt voor de volgende meedenker. Mail ons gerust!

Nelleke Poorthuis
09-07-2018
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Dat je struikelt en valt, betekent niet dat je op het verkeerde pad zit. Ook op het juiste pad kom je obstakels tegen.