Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Denk mee

Verdeling huishouden

15-10-2019 2 minuten leestijd

Ruth mailde ons een probleem dat we vaker voorbij zien komen. Daarom vandaag in onze rubriek 'Meedenkers' de vraag van Ruth. Want onze mooie voorbeelden van Omdenken doen het simpel lijken, maar een probleem omdenken gaat meestal gepaard met veel gedoe, een portie durf en het gewoon heel vaak opnieuw proberen. En soms kan een beetje hulp van anderen ook wel lekker zijn. Denken jullie met haar mee?

foto door Sana Saidi

foto door Sana Saidi

Hoe laat ik de touwtjes vieren en het af en toe ook aan mijn man overlaten en worden er wel dingen geregeld en gezien?

Het probleem van Ruth

Vaak een eindeloze discussie tussen partners. De huishouding. Het lijkt soms vanzelfsprekend dat in een heteroseksuele relatie een vrouw de afspraken regelt, de huishouding, de boodschappen, de kleding als wel of niet te klein beoordeelt, de wasmand vult en leegt. Het heft in handen neemt en heeft eigenlijk. En laten we eerlijk zijn, ik (Ruth) doe dat dan ook gewoon omdat ik vind dat het zo hoort.

Maar goed, hoe kun je nou het beste beide verantwoordelijk zijn voor de huishouding?

Mijn probleem is dat ik vind dat mijn manier de beste is. Ik ben een doener en mijn man een denker. Hierdoor regel ik de dingen direct, mijn man doet ze daarentegen wanneer het hem uitkomt of gewoon niet of te laat. Mijn probleem is dus dat ik het op een snelle manier wil: actie! En mijn man niet.

Hoe kan het voor mij overzichtelijk worden en het rustige gevoel geven dat het goed komt? Hoe laat ik de touwtjes vieren, laat ik af en toe de dingen ook aan mijn man over en worden er wel dingen geregeld en gezien?

Communicatie is een ding. Ik merk dat ik hem alles vraag waarvan ik denk dat het moet gebeuren. Van douche schoonmaken tot eten koken en de was. Wie waarheen moet en welke zaken nog nagebeld moeten worden. Ik zeg en vraag alles als een moeder. En ik wil zijn moeder niet zijn maar samen de verantwoordelijkheid over onze kinderen hebben. Dusss... HOE DAN?!

Denk mee!

Ruth kan jullie hulp goed gebruiken. Heb jij met een soortgelijk probleem te maken gehad? Of heb je ideeën over hoe dit beter aangepakt kan worden of zelfs omgedacht? Hoe doe jij het?

Wij dachten zelf meteen aan de fantastische comic 'The Mental Load' van Emma (echt even bekijken!), maar zijn benieuwd naar jullie ideeën.

We horen het graag in een reactie hieronder of bij het bericht op social media (Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram). Als je hieronder geen plek ziet om een comment achter te laten, kan dat komen omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd. In het zwarte vlak kun je doorklikken om ze toch te accepteren.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Hier vind je nog meer meedenkers om je tanden in te zetten. Zit je zelf met een probleem? Wie weet is het wel geschikt voor de volgende meedenker. Mail ons gerust!

Sabine Sterk
15-10-2019
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!