zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons
Denk mee

Leg die telefoon eens weg!

04-10-2019

Debbie volgt ons al een tijdje en heeft ook ons boek Lastige kinderen? Heb jij even geluk gelezen, maar toch loopt ze met haar tieners tegen een probleem aan. "Omdenken lijkt vaak zo simpel, maar dat is het in de praktijk meestal niet", mailde ze ons. En ze heeft een punt: onze mooie voorbeelden doen het simpel lijken, maar een probleem omdenken gaat meestal gepaard met veel gedoe, een portie durf en het gewoon heel vaak opnieuw proberen. En soms kan een beetje hulp van anderen ook wel lekker zijn. Daarom vandaag in de rubriek 'Meedenkers' het verhaal van Debbie.

Meedenker Leg Die Telefoon Eens Weg Bijgesneden
Ik ben de enige die zonder mobiel naar het voor mij stomme voetbal kijkt...

Het probleem van Debbie

Hoe krijg ik onze tieners op een leuke manier van hun telefoon af? Zelfs bij een voetbalwedstrijd waar ze alledrie (20, 16 & 16) 'gezellig' in de woonkamer zitten en we met zijn allen kijken, blijven ze ondertussen ook volgen wat er bijvoorbeeld op Insta gebeurt of ze doen tegelijkertijd een spelletje. Mijn bijdrage is dat ik die van mij heel openlijk wél wegleg, maar dan ben ik de enige die zonder mobiel naar het voor mij stomme voetbal kijkt. Mijn omdenkideeën zijn tot nu toe zelf een boek lezen, of bijvoorbeeld het programma 'Weet ik veel' kijken. Dan hebben we namelijk de app nodig, maar doe je wel allemaal hetzelfde. Maar liefst zou ik zien dat ze dat ding gewoon eens helemaal aan de kant leggen, uit zichzelf. Dat zou fijn zijn. Daarom zou ik graag tips krijgen van andere ouders. Ik denk dat veel ouders hier mee worstelen, dus sommige hebben wellicht goede, beproefde tips. Wie heeft leuke ideeën bedacht hiervoor?

Denk mee!

Debbie kan jullie hulp dus goed gebruiken. Doen jouw kinderen dit ook? Hebben jullie ideeën over hoe dit aan te pakken? Hoe doe je dat zelf? We horen het graag in een reactie hieronder.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Hier vind je nog meer meedenkers om je tanden in te zetten. Zit je zelf met een probleem? Wie weet is het wel geschikt voor de volgende meedenker. Mail ons gerust!

Nelleke Poorthuis
04-10-2019
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Dat je struikelt en valt, betekent niet dat je op het verkeerde pad zit. Ook op het juiste pad kom je obstakels tegen.