Boek ons
Denk mee

Hangjongeren

15-02-2015

Marvin is manager van een fastfoodrestaurant en zat met de handen in het haar. Hij wist niet meer hoe hij met de hangjongeren in zijn restaurant om moest gaan. Hij vroeg naar onze en jullie suggesties om zijn probleem om te denken. Jullie reageerden in groten getalen waardoor we deze meedenker nu kunnen afsluiten.

Marvins probleem was als volgt:

We hebben veel overlast van hangjongeren die bij ons naar binnen komen zonder iets te bestellen. Vaak gooien ze rotzooi op de grond en schreeuwen ze naar gasten die wel rustig wat willen eten. Ook medewerkers worden soms verbaal lastig gevallen. Als je deze jongens vriendelijk vraagt om te vertrekken of iets te bestellen krijg je een grote mond en blijven ze zitten. Bij iets minder vriendelijk vragen worden ze zelf natuurlijk ook minder vriendelijk, zelfs tot agressief aan toe. Denk hierbij aan duwen en serieuze bedreigingen. Mijn collega's en ik voelen ons niet altijd veilig.

De politie kan ons alleen ondersteunen met het verwijderen van deze jongens uit ons restaurant, maar vaak zijn we dan al tien minuten verder. Voor ons niet fijn en voor onze gasten niet fijn. Helaas vervalt een mondeling winkelverbod op het moment dat ze naar buiten gaan, de volgende keer moet je ze dus opnieuw een verbod geven. Voor een schriftelijk verbod (ze plegen dan een misdrijf als ze toch binnen komen) hebben we de NAW-gegevens van hen nodig. Die krijgen we natuurlijk nooit.

Kern van het probleem

De bekende uitspraak ‘als je blijft doen wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg’  is zeker van toepassing op dit probleem. Zowel de zachte als de harde aanpak en de politie er op af sturen bleken niet te helpen om het probleem op te lossen. Volgens veel meedenkers was de kern van het probleem dat Marvin, en met hem veel andere mensen, niet begrijpen wat er in de hoofden van de hangjongeren omgaat. Het is daarom moeilijk een passende oplossing te vinden. Uit veel reacties kwam naar voren dat het belangrijk was om echt contact te maken met (één van) de hangjongeren.

Mogelijkheden

De meedenkers wisten in deze situatie heel goed het probleem te deconstrueren in feiten. Er werden vragen gesteld als: wanneer en waarom komen de hangjongeren in jouw restaurant? Wat doen ze precies in jouw restaurant? Wat vinden ze leuk om te doen? Door de juiste vragen te stellen kun je de feiten ombuigen naar mogelijkheden. Blijkbaar vinden de hangjongeren het fijn om in jouw restaurant te zijn. Wees ook blij met hun komst. Misschien kan Marvin het juist overdrijven, bijvoorbeeld door de hangjongeren een speciale prijs of eer te geven als ‘speciale gast van de dag’. Ook bedachten veel meedenkers om ze te betrekken bij een oplossing. Aangezien de hangjongeren er iedere dag zijn en dus precies in de gaten hebben wat er de hele dag rondom het restaurant gebeurt, kun je ze misschien wel een functie aanbieden als toezichthouder van het restaurant. Op deze manier neem je ze serieus en kweek je vertrouwen. Maak ze belangrijk voor jouw zaak en maak gebruik van het feit dat ze jouw restaurant goed kennen en veel tijd hebben. Hier kun je iets tegenover zetten zoals gratis eten en drinken of salaris.

Reactie Marvin

We hebben, ondanks herhaaldelijk mailen, helaas niets meer gehoord van Marvin. We weten dus ook niet hoe het nu gaat met de hangjongeren en of hij iets aan jullie omdenkers gehad heeft. Jammer. Marvin, als je dit leest: we zijn ontzettend benieuwd!

Toch wil ik iedereen weer bedanken voor het meedenken. Voor meer meedenkcasussen klik je hier. Zit je trouwens zelf met een probleem en ben je benieuwd hoe onze meedenkers daar tegenaan kijken? Mail ons dan gerust en we bekijken samen of jouw inzending geschikt is voor deze rubriek.

103 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
15-02-2015

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
E
Elvira
15-02-2015
Vraag de jongens om een gerecht of dessert te bedenken
En als ze iets goeds hebben bedacht mogen ze het klaarmaken.
En komt t op de kaart
Maak t hun restaurant
C
Criene
15-02-2015
Kunnen ze niet een baantje krijgen? Afwashulp? Mensen naar binnen vragen (zoals je in buitenlandse restaurants vaak ziet)? Ramen lappen?
P
Paula
15-02-2015
De snackbar hier dient min of meer als informeel jongerencentrum. Ze kennen alle hangjongeren, hebben een goed gesprek als er ruzie is met ouders en nemen ze ook in dienst. Pas als de snackbar dicht gaat hangen er jongeren op het winkelplein. Vast personeel en oprechte interesse is wel een voorwaarde maar ik ben alleen maar blij met ze!
a
ah
15-02-2015
Bied hen een (bij)baan aan in je bedrijf, wellicht biedt dat wonderen...
M
Mark
15-02-2015
Vragen of ze bij je komen werken
Als je maar rondhangen hebben ze tijd over. Kunnen ze ook wat verdienen
A
Anoniem
15-02-2015
Klassieke muziek opzetten?
R
Roelofv
15-02-2015
Gewoon zelf mee gaan " hangen" lekker met de jongeren mee Chillen aan dezelfde tafel ook dezelfde taal gebruiken en hetzelfde gedrag vertonen. Wedden dat ze zo weg zijn
M
Meike
15-02-2015
Geef ze een "baantje" als reclamemakers en betaal ze in hamburgers. Dan gaan ze de zaak via het eten waarderen
W
Werner
15-02-2015
Neem ze apart, leg het uit en geef ze een baan. Subsidie van de gemeente (als compensatie) en NAW-gegevens bekend. Als ze iets niet willen is op tijd op het werk zijn ;-) .. Geen opkomst, geen overlast. Geen salaris. Komen ze toch dan is het werken of werkweigering ter plekke. Ontslag en serieus verbod bedrijf te betreden. Politie kan optreden. Niet leuk. Geeft allemaal overlast op korte termijn, maar na een tijdje sta je sterker dan nu. Als je blijft doen wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg.
M
Maaike
15-02-2015
Zodra één van hen bij jullie werkt verandert alles: bied ze een baan aan! :-)